Arhiva

Parada

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00
Parada


Halo, ministre Nešo, Milenko ovde.
Milenko? Ne znam nijednog Milenka, mora da ste pogrešili.
Ne, ne, Milenko iz Žandarmerije ovde. Šta radite?

Aaaaaaaa, Milenko, pa što ne kažeš, čoveče. Ništa, evo, čitam novine da vidim koga sutra da hapsimo.
Ministre, imamo jedan problem. Nije valjda premijer posumnjao u moje divljenje prema njemu? Uradiću šta god treba, samo da...
Ne, ne, to je sve O.K. Desilo se nešto gore. Ovi moji iz Žandarmerije prebili Andreja.

Uh, otkud to? Pa dobro, reći ćemo da je taj Andrej Pejić provocirao, kao što provocira po tabloidima, ne mogu više da pohvatam kog je roda. To jest ona. Ili on? Kog je beše sad roda? Ne, ne, ne njega. To jest nju. Ili njega?
Koga su pretukli? Andreja Vučića. Premijerovog sina? Ne, ne. On je tad spavao jer je bio na Riveru prethodne noći. Vučićev brat je dobio pendrek.
Uh! Pa kako bre?
Od kad policija bije rodbinu funkcionera? U moje vreme, dok sam studirao, policija je tukla samo ove što su protestovali.
Znam, mi smo ih prijavljivali. Da. Znao sam da će mi se to jednog dana vratiti.

Šta se desilo sa Andrejem? Hteo je da prođe kroz kordon, a znate kakvi su oni, još od 5. oktobra ništa konkretno nisu tukli, pa jedva dočekali.
Od toliko braće i sestara u Srbiji, gde baš njega da prebiju. Bolje da su izlemali jednog od Teofilovića, bar bismo imali ovog drugog, rezervnog, da demantujemo to.
E, da, nisu samo njega pretukli. Pa koga još? Nisu valjda i roditelje? Prvo im ova bagra na vlasti smanjila penzije, a sad im pretukli i sina. Pa mi smo na vlasti. Aha, da. Nisu njih. Nego brata Malog. Ima i malog brata? Kako ja to ne znam?
Ministre, u pitanju je brat Siniše Malog, gradonačelnika.
Čekaj bre, ja sam imao informaciju da se održava parada tople braće, a ne porodična šetnja sve braće u Srbiji. Ministar unutrašnjih poslova Dačić hitno da podnese ostavku.
Ali nije on više ministar. Vi ste.
Pazi stvarno. Hm, evo ovako ćemo. Ja ću da sazovem dramatičnu konferenciju za štampu, malo ću da vas kritikujem, a onda ćete vi da se izvinite...
Što da se izvinimo, ne razumem...?

Vi ćete da se izvinite što ste tukli ljude koji nisu uradili ništa strašno osim što su pokušali da probiju kordon i malo pružali otpor!
Ali to je uobičajena procedu...
Dobro, Milenko, nećemo se držati procedura kao pijan plota. Uradi kako sam ti rekao. Pobogu, pa zamisli da sada tučemo svakoga ko se malo slobodnije ophodi prema žandarmeriji, na šta bi to ličilo?!
Pa jeste...

Eto. Ajde sad idi da napišeš jedno lepo izvinjenje. I imaj u vidu kome se izvinjavamo, neka ti to bude stalna inspiracija.
I meni će biti dok pišem saopštenje.