Arhiva

Demokratija pred izazovima

R. Cvetković  | 20. septembar 2023 | 01:00
Demokratija pred izazovima

Foto Aleksandar Anđić/BSF

Centralni događaj skupa će biti dijalog o budućnosti albansko-srpskih odnosa i stabilnosti jugoistočne Evrope, a u okviru kojeg će premijeri Aleksandar Vučić i Edi Rama odgovarati na pitanja profesora Univerziteta Kolumbija Miše Glenija. Diskutovaće se i o demokratskom odgovoru na rastući populizam i radikalizaciju, novoj Evropskoj strategiji bezbednosti, zamoru u procesu proširenja Evropske unije, bilateralnim razmiricama, dijalogu između Beograda i Prištine, odnosu Srbije i NATO, kao i o dobroj upravi, procesu digitalizacije, slobodi govora i jačanju partnerstva između države i civilnog društva.

Akademski događaj, koji tradicionalno prethodi konferenciji i okuplja mlade i perspektivne istraživače, biće posvećen migrantskoj krizi i izazovima integrisanja izbeglica.Kompletan spisak tema i govornika možete pogledati na sajtu www.belgradeforum.org.

Beogradski bezbednosni forum je jedini događaj ove vrste koji je rezultat inicijative organizacija civilnog društva:Beogradskog fonda za političku izuzetnost,Evropskog pokreta u SrbijiiBeogradskog centra za bezbednosnu politiku. Pokrenut je 2011. godine i danas je najprestižniji skup o bezbednosnoj i spoljnoj politici koji se održava u jugoistočnoj Evropi.