Arhiva

Sećanje na čoveka širokog srca

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

I ove godine, 18. novembra, deseti put jubilarno pisci i novinari, prijatelji književnika i urednika Vladimira Stojšina, obeležili su tradicionalnim šahovskim turnirom sećanje na velikog šahovskog zaljubljenika. Turnir je otvorila supruga Vlade Stojšina Gordana sa ćerkama Vladanom i Milicom. O Vladi kao čoveku i uspešnom piscu i novinaru govorio je Dragutin Minić Karlo.

Posle dvokružnih i uzbudljivih okršaja pobedio je LJubiša Stojilković sa 14,5 poena kome je pripala kao nagrada i medalja sa likom Vlade Stojšina. Drugo mesto je osvojio Zoran Božović sa 12,5 poena, a treće LJubivoje Ršumović sa 12 poena. Četvrti je bio Milan Mihajlović sa 10 poena, a peto i šesto mesto su podelili Ranko Guzina i Dragutin Minić sa po 7,5 poena.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bio je NIN, a sponzor Eksim banka iz Beograda.

- Drago mi je što neprekidno jednu deceniju čuvamo uspomenu na svog šahovskog družbenika. Vlada je zaslužio ovakvu pažnju jer je pre svega bio čovek širokog srca, iskren i pažljiv prijatelj, pouzdan drug, u autentičnom značenju te reči. I danas sa sa radošću sećam njegovog širokog osmeha koji mi je razbijao sve barijere i širio tako nam neophodan optimizam. U trenutku kad je sve manje ljubavi među ljudima, verujem da će se ova manifestacija nastaviti, jer Vlada je zaslužio nezaborav, rekao je pobednik ovogodišnjeg turnira LJubiša Stojilković.