Arhiva

Citati

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

“Legiju sam ja stvorio u svojoj literaturi. Očekujem  da će i Bagzi pisati i da ću mu biti koautor.”
Zoran Ćirić,
pisac

“U ovoj vladi jedni su tu da uzmu deo od privatizacije, druge interesuje samo keš, a treći su tu da sa pozicija vlasti utiču na suđenje za ubistvo Zorana Đinđića.”
Nataša Mićić,
predsednik GSS-a

“Pa, ja radim u dve smene, najmanje šesnaest sati dnevno.”
Bogoljub Karić,
predsednik Pokreta “Snaga Srbije” na pitanje kako je moguće da, kako kaže, ima više godina radnog iskustva nego života

“Ona mala iz Gonga prva je mene napala. Ona je mene udarila lagano, pa ja nju isto lagano, pa onda još nekoliko puta tako. Ja san joj reka da mora glasat za Kosoricu, a ona meni da joj se jebe za Kosoricu. Onda sam glasa za Kosoricu i iša san ća.”
Boris Dvornik,
glumac, o incidentu koji je napravio prilikom glasanja za predsednika Hrvatske

“Sve smo u ovoj jadnoj Srbiji dali u bescenje, ništa nam nije sveto, i Kosovo smo izgubili. Amerikanci se bore za svoje, čak i za narkodilere, a ovde niko ništa nije učinio da se Jelena otrgne iz ruku ustaške bagre. Moja ćerka je izgubljena za tenis, a to je i bio cilj Hrvata.”
Damir Dokić,
otac teniserke Jelene Dokić, o njenom odlasku u Zagreb

“Nikada nisam bio sa više žena istovremeno, već samo sa jednom. I sada sam sa jednom i nadam se da će to biti poslednja ženska osoba u mom životu.”
Nebojša Bakarec,
funkcioner DSS-a

“Neki su Bogoljuba Karića proglasili za ličnost godine, a ja mislim da je njegov politički uspon tragedija godine. Ukoliko ova vlada bude radila do 2008. godine, on će nestati sa političke scene.”
Mlađan Dinkić,
ministar finansija

“Takođe, mislimo da je to sjajna prilika za Srbiju da malo popravi svoj imidž.”
Bojan Bošković,
predstavnik EDŽIT-a, pozivajući domaće kompanije i vladu da se uključe u akciji sakupljanja pomoći žrtvama cunamija

“Nikada nismo veličali sopstvene rezultate. Greške smo ispravljali. Objektivne kritike uvažavali. Nismo vlada koja ulepšava stvarnost, niti smo se razbacivali obećanjima.”
Vojislav Koštunica,
premijer

“Ja ne sumnjam da će, kada je reč o Hagu, predsednik vlade taj posao dovršiti na najbolji mogući način, onako kako je i druge poslove koje je prihvatio, rešavao na najbolji mogući način.”
Srđan Đurić,
šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima

“Tadić je dolazio lično u Svilajnac da promoviše svog kandidata protiv mene. Rekao je: ‘Nećete valjda ponovo bidžizam.’ Trebalo je da ima barem malo gabarita i da dođe kod mene i kaže: ‘Ti si, Bidžo, normalan čovek. Divno si sve ovo uradio u teškim vremenima’.” Dobrivoje Budimirović Bidža,
gradonačelnik Svilajnca

“Pitam se, što sam, bre, učila školu. Ovako vaspitana i obrazovana, a moram da radim sa magarcima. Ali, dobro... Odustajala sam od posla mnogo puta, ali sam se uvek vraćala. Sad se osećam kao nacionalno blago.”
Suzana Mančić,
TV voditelj

“Zadovoljna sam svojim telom i obožavam sebe.”
Slađana Delibašić,
pevačica