Arhiva

Bez cirkusiranja

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Nemački serijal Za trpezom naših suseda vodi gledaoce u centralna gurmanska mesta i deli sa njima iskustva u pripremanju karakterističnih regionalnih jela. Snimajući trpeze Liona, učeći o šafranu uzgajanom u Iranu i posećujući pijace u Moldaviji, prikazuje nam kulinarsko blago ljudi koji najbolje poznaju lokalnu gastronomiju: farmera, vinogradara, kuvara, domaćica – reči su kojima Radio-televizija Vojvodine najavljuje program što autentično predstavlja specijalitete iz različitih delova sveta, kroz uverljivu priču ljudi o njihovim životima i svakodnevici. Brojne su epizode dokumentarca Zu Tisch in... ali za ovu priliku izdvajamo onu snimljenu u Aragoniji. Sonja pripoveda kako uzgaja povrće, iznosi ga na novu pijacu ili odnosi kolima u malu prodavnicu, dok za svoju amatersku cirkusku akrobatsku grupu sprema puževe.