Arhiva

Nedelja mode kao inspiracija

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Ove sedmice održan je sedamnaesti po redu beogradski Fashion Week na kome se od 19. do 25. aprila na teniskim terenima beogradskog hotela “Interkontinental” predstavilo četrdeset kreatora.

Pored uobičajeno brojnih gostiju iz inostranstva, dodeljene su Kent Eyplora nagrade za inovaciju, a Nedelja mode, predvođena Modnim studijom “Klik”, uključila se u humanitarnu akciju “Borba protiv trgovine ljudima” započetu prošle godine u saradnji sa MTV fondacijom, nevladinom organizacijom “Astra” i Televizijom Pink. Organizator ovog događaja i jedan od osnivača “Klika” Nenad Radujević kaže za NIN da je, uprkos teškom vremenu, Nedelja mode prošla na visokom nivou.

- Predstavljene su veoma dobre autorske kolekcije i napravljen je svojevrsni presek beogradske sa svetskom modnom scenom. Zadovoljan sam i sa estetske strane – revije su izgledale kao one koje možete videti na Fashion TV. Beograd je dokazao da voli ovakvu vrstu manifestacija i da su mu one potrebne. Mladim autorima Fashion Week pruža dodatnu inspiraciju i jedina im je prilika da se predstave. Mnogi od mladih autora sa prethodnih nedelja mode danas su poznati u svetu.