Arhiva

Plakatima protiv Nikolića

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

U Beogradu su se pojavili plakati sa fotografijama Tomislava Nikolića, zamenika predsednika Srpske radikalne stranke i natpisima “Letovanje na Kubi – odakle mu pare” i “Neko u Hagu, neko u Havani”. U izjavi za NIN Tomislav Nikolić kaže da ove plakate shvata kao nastavak hajke na njega lično i SRS.

- Meni je čast što sam bio gost Kube i izveštaj o svom boravku u Havani podneo sam stranci a i detaljno sam o tome govorio u medijima. Zaista ne razumem šta se tim plakatama želi postići. Ako misle da posvađaju Vojislava Šešelja i mene, neka znaju da nema nikakve šanse da se to desi a ako su samo hteli da me diskredituju odabrali su glup način. Bolje im je bilo da su ostali na onome da sam ubica.

Tomislav Nikolić kaže da ga apsolutno ne interesuje ko stoji iza toga niti to istražuje. Ipak, na pitanje da li sumnja na neke razočarane pristalice radikala, kaže:

- Ja nisam ni čuo da postoje neke razočarane pristalice Srpske radikalne stranke. Zašto me ne pitate da li je to uradio neko od mojih političkih protivnika? Svi oni ćute. A da se tako nešto desilo nekome od njih, svi bi samo brujali o tome. I nas bi nazivali nedemokratama, fašistima ili ko zna već kako.