Društvo

U BiH uhapšene tri osobe: Na TikToku tvrdili da imaju informacije o nestaloj devojčici, tražili 25.000 evra

Beta | 29. mart 2024 | 08:35
U BiH uhapšene tri osobe: Na TikToku tvrdili da imaju informacije o nestaloj devojčici, tražili 25.000 evra
FACEBOOK / MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopštilo večeras da je policija Bosne i Hercegovine uhapsila tri osobe zbog sumnje da su na mreži "Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić (2) i da je utvrdila da je informacija koju je izneo jedan od osumnjičenih lažna.

MUP Srbije je u saopštenju precizirao da je na osnovu njihovih informacija to hapšenje izvršila Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine. U saopštenju piše da su pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na "Tik Toku“ izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE Uhapšeni muškarci u BiH

"Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna", naveo je MUP Srbije.

Oni su uhapšeni na području opštine Hadžići. Istražioci Odseka za Sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku Danke Ilić u Republici Srbiji, a koji su navodno tražili 50 hiljada KM (25.000 evra) za otkrivanje informacija, prenosi Blic. Kako je saopšteno, osumnjičeni će biti privedeni tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji MUP-a Srbije, NCB Interpola Beograd, ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, NCB Interpola Sarajevo i Federalne  Uprave policije BIH.

Danas je četvrti dan od kada se traga da dvogodišnjom devojčicom koja je nestala u okolini Bora.