Društvo

Potraga za telom male Danke: Policija pretražuje okolinu sela Zlot i kuća osumnjičenih

RTS | 11. april 2024 | 08:00
Potraga za telom male Danke: Policija pretražuje okolinu sela Zlot i kuća osumnjičenih
TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora, nastavljena je. Policija pretražuje širi atar sela Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe, nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu.

Tokom jučerašnjeg dana, pripadnici Sektora za vanredne situacije pretraživali su potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće D. D, osumnjičenog za ubistvo male Danke.

U ponedeljak je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, J. S. i D. D, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

J. S. i D. D. osumnjičeni su da su devojčicu udarili automobilom u Banjskom polju, u blizini kuće gde je ona bila sa majkom i bratom, a potom je ubacili u automobil. Kako su rekli zvaničnici policije, devojčica se u automobilu osvestila, da bi je osumnjičeni onda ubili. Telo su prvo sakrili na deponiji pored Starog banjskog puta, a potom ga premestili, ne želeći da priznaju gde se ono nalazi.

Zbog nestanka Danke Ilić, po prvi put je u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me".