Društvo

Pronađeno telo pripadnika Vojske Srbije koji je nestao na vežbi

Ministarstvo odbrane | 16. april 2024 | 10:52
Pronađeno telo pripadnika Vojske Srbije koji je nestao na vežbi
TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (STR)

Telo podoficira 72. specijalne brigade Vojske Srbije, koji je nestao u ponedeljak prilikom vežbe desantiranja, pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je Ministarstva odbrane. Kako se navodi, reč je o zastavniku prve klase Mijodragu Toškoviću.

On je nestao prilikom vežbe desantiranja ronilaca iz helikoptera a tom prilikom još jedan podoficir je teško povređen.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Telo poginulog podoficira pronašli su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao  je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije, navodi se u saopštenju.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece, kako piše u saopštenju.

Tagovi