Društvo

Skup podrške gej mladiću koji štrajkuje glađu zbog policijske brutalnosti

FoNet | 17. april 2024 | 12:40
Skup podrške gej mladiću koji štrajkuje glađu zbog policijske brutalnosti
NIN / Anika Bečki

Ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas su se okupili aktivisti iz organizacije "Da se zna", koja se bori za prava LGBT osoba, kako bi pružili podršku mladiću Andreju Obradoviću čije je saslušanje u toku, u vezi sa njegovim navodima o policijskoj brutalnosti koja se dogodila 14. februara ove godine.

Okupljeni drže transparente sa napisima: "Ko tebe pendrekom ti njega sudom", "Kad sud zakaže mi ne smemo!!!" , "Da li biste štitili kolege, da se radi o vašem detetu?", "Pravda za Andreja i sve žrtve policijskog iživljavanja i brutalnosti".

Obradović, koji je prijavio da je pretrpeo policijsko nasilje kada su pripadnici Policijske stanice Novi Beograd prilikom pretresa njegovog stana pronašli i zaplenili određenu količinu droge, započeo je 11. aprila štrajk glađu ispred Skupštine Srbije, a juče ga je ekipa Zavoda za urgentnu medicinu Beograd odvela u Urgentni centar. On je naveo da je u štajk glađu stupio zbog "nereagovanja institucija". 

Narodni poslanik Pokreta slobodnih građana Vladimir Pajić, koji je takođe bio među okupljenima, izjavio je za FoNet da je izuzetno važno da svi pruže podršku borbi Andreja Obradovića.

"Smatram da pitanje policijske brutalnosti je pitanje svakog građanina Srbije. Narodni poslanici su dužni da odbrane ljudskih prava", rekao je Pajić.