Lični stav

REAGOVANJE Dragana Pejović: Mićo, završi rečenicu

Dragana Pejović | 24. januar 2024 | 17:00
REAGOVANJE Dragana Pejović: Mićo, završi rečenicu
NIN / Milan Ilić

Prvog meseca otkako me, posle 21 godine, nema u impresumu, završila sam u uvodniku NIN-a. I to je nešto. Pominje me glavni urednik Milan Ćulibrk. Pobrojao je, u uvodniku, skoro svakog ko je imao išta da kaže na vest „koja je odjeknula“ o kolektivnom otkazu u NIN-u.

Ćulibrk tako piše da kolega Vladimir Radomirović nije čuo drugu stranu priče o razlozima mog odlaska iz NIN-a. Radomirović je, naime, rekao da me NIN nije zaštitio od korporacije koja je donedavno bila vlasnik NIN-a kad mi je zaprećeno otkazom, pa molim mog doskorašnjeg glavnog urednika da završi rečenicu. Da radi objektivnog i profesionalnog informisanja, Radomiroviću i javnosti objasni kako me je tačno zaštitio. 

Vlasnik NIN-a, ujedno i dnevnog lista Blic, prošlog maja uručio mi je upozorenje pred otkaz zbog kritičkog mišljenja o radu dnevnih novina Blic, koje sam iznela u jednoj televizijskoj emisiji.

Moguće je da glavni urednik Ćulibrk stvarno misli da me je kolegijum zaštitio predlozima „da odem u ljudske resurse i izvinim se“ ili „da kažem da nisam imala nameru da omalovažim kompaniju niti da izreknem neistine“, „da spustim loptu“, „da stavim tačku na to“, da jednostavno „više ne pominjem Blic“, jer je, da se izrazim rečnikom njegove doskorašnje zamenice, „sasvim  normalno da vlasnik to očekuje“. Ako je na to mislio, onda ništa.

Ako nije, onda ga zarad objektivnog informisanja javnosti, još jednom molim da završi rečenicu. Ne mora onu Radomirovićevu što ju je samo preneo od pola, neka završi svoju i odgovori javnosti na pitanje kako me je zaštitio. Razume se, samo ako je to, baš kao i uređivačka politika njegovog NIN-a, u skladu sa poslovnom politikom kompanije u koju odlaze glavni urednik i kolegijum NIN-a.

Ako nije - dobrodošao je na televiziju Prva da to objasni kod mog novog poslodavca.

Odgovor Milana Ćulibrka u narednom broju