Arhiva

Čudna mi Čeda

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 19. novembar 2014 | 21:51
Čudna mi Čeda


Ako niste avanturističkog duha, ako vam nije bitan izgled, ako ne volite da posećujete teretanu, nemate para da letujete na skupocenim mestima i da vozite dobre automobile, ako se grozite tetovaža, a i treba vam mnogo vremena da dobijete preplanuli ten, vi sigurno niste Čedomir Jovanović. Ako ste nekada u životu radili, ako vam žena nije uspešna biznismenka, ako se nikada niste posvađali sa mnogim bliskim saradnicima zbog tvrdoglavosti i ako je vaša stranka na poslednjim izborima ušla u parlament, vi opet niste Čedomir Jovanović. Pa ko ste onda? Čitalac NIN-a? To može postati svako za 150 dinara.

Pravi Čedomir Jovanović, za razliku od tebe, čitaoče, zavisan je od adrenalina zbog čega uvek traži neku akciju. Ono što su za tebe Kosmaj ili Avala, za njega je Akonkagva. Ono što je za tebe Pržno, za njega je Mikonos. Ali, previše je vremena prošlo od kada je Čeda učestvovao u adrenalinskim raspravama u parlamentu, a još više od kada je surfovao na nemirnim talasima vlasti. Odlučio je tako Čedomir Jovanović da konačno skine čednost i da se, njegovim rečnikom govoreći, popne na viši vrh od svih koje je do sada osvojio - odlučio je da se privali, pardon, privoli premijeru Vučiću, sa željom da postane deo vlasti.

Mi treba da izgradimo odnos s Vučićem koji će građani razumeti i posmatrati kroz prizmu koristi koju bi društvo imalo od činjenice da smo na vlasti. Vučića pre treba iskoristiti nego srušiti, ako se nema odgovor na pitanje šta dolazi nakon toga, rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora svoje Liberalno demokratske partije.
U celoj ovoj rečenici, najjasniji deo je kroz prizmu koristi, mada ovo koju bi društvo imalo podseća više na kurtoazni dodatak da ne bi stajalo očigledno za mene lično. Dobro, na stranu cinizam, ali da li je Čeda izrazio želju šta bi mogao da radi u vladi?
Sa LDP-om u Vladi Zakon o radu bi dobio svoj puni smisao, jer bi iza njega stajao neko kompetentniji od Vulina, rekao je Jovanović.

Opa, Čeda želi da preotme Vulinu mesto? Moguće je da su obojica to Ministarstvo za rad pobrkali sa seminarom za dokvalifikaciju - za početak sticanja radnih navika.
U svakom slučaju, Vulin mu nije ostao dužan.
Još samo da Jovanović pređe cenzus i eto ga u Vladi. Bojim se da su kompetentnost svakog od nas izmerili birači, rekao je Vulin za Blic.
Ovde bismo mogli da se složimo sa njim da se bojimo da je u pravu, posebno kada je merenje njegove kompetentnosti u pitanju. No, vratimo se na Čedu. Pravdaće se sigurno Čeda kako ga je neko izazvao u čelendžu Privoli se Vučiću. Jedino što u tom izazovu mora da predloži nekog za dalju igru, ali nije znao koga jer sa Tadićem, koji je najbolji kandidat za privaljivanje premijeru, nije u najboljim odnosima. A Tadić to može da učini i bez čelendža, tako da mu Čeda nije potreban.

Da li Čeda ima ono nešto da u februaru postane ministar za nešto, ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno - nema više bedževa Čedo, oženi me! Naprotiv, došlo je vreme za bedž Udajte me! Da pogađamo ko će ga zakačiti prvi?