Arhiva

Profesionalno upravljanje nekretninama i u Srbiji

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 26. novembar 2014 | 21:01
Profesionalno upravljanje nekretninama i u Srbiji


Začetnik ove prakse na domaćem tržištu je Confluence Property Management, a kako je svoje poslovanje veoma brzo proširila i na region, ova kompanija opravdano važi za lidera u upravljanju nekretninama na Balkanu.

Confluence Property Management je odgovoran, ispred klijenta, za ispunjenje biznis plana, što podrazumeva, između ostalog, finansijsku analizu, naplatu potraživanja, izdavanje komercijalnih površina, marketing, odnose sa javnošću, pravne usluge, tehničko održavanje i izveštavanje.

Vredan pomena je portfolio kompanije koji obuhvata više od 45 objekata i preko 270.000 kvadratnih metara. Među objektima kojima upravljaju su najveći šoping centar u Srbiji - Ušće, prvi autlet centar - Imo autlet centar, zatim Poslovni centar Ušće, najveći trgovinski lanac Robne kuće Beograd, kao i Alta šoping centar u Sarajevu.

O širenju nove prakse poslovanja i uspešnosti Confluence Property Management govori i činjenica da je u planu i proširivanje saradnje na novim projektima, među kojima su i retail parkovi, u 2015.