Arhiva

100 stabala za čistija pluća Šapca

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 25. novembar 2015 | 19:58
100 stabala za čistija pluća Šapca


Podršku zaposlenima u ozelenjavanju pružili su i predstavnici lokalne samouprave predvođeni gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, i oko 60 prvaka iz Osnovne škole Majur.
U Šapcu su zasađena stabla jasena, hrasta, crvenog hrasta, ukrasne šljive, barskog čempresa, pitomog i divljeg kestena, lipe, breze, sorbusa i ginka.
Ronald Siliger, generalni direktor Hemofarma, pokrenuo je lanac dobrih ekoloških stvari u Šapcu sadnjom prve sadnice hrasta.

Drago mi je da smo se na pravi način uključili u akciju Novembar, mesec drveća. Budući da smo jedan od najvećih proizvođača u ovom gradu, odgovorni smo prema okolini u kojoj živimo i radimo. Hemofarm je ekološki orijentisan i nama je potpuno prirodno da sadimo nova stabla i čuvamo postojeća. Ovo je jedan od načina da sačuvamo prirodu, ali i da se odužimo lokalnoj zajednici. Pogotovo je važno da mladi budu uključeni u ovakve akcije jer su oni budućnost napomenuo je Ronald Siliger.
On je dodao da je podizanje ekološke svesti građana veoma važno u sredinama poput Šapca koje imaju industrijska postrojenja.
Nadam se da će novembar postati mesec novih sadnica u Šapcu, a raduje me to što će na nekoliko lokacija u gradu biti zasađeno više od 2.000 novih stabala - istakao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Inače, Hemofarm, farmaceutski lider sa rekordnom proizvodnjom od četiri milijarde tableta godišnje, korišćenjem recikliranog kartona za ambalažu sačuva više od 20.000 stabala godišnje.