Politika

Specijalna jedinica policije protestovala u Prištini

Fonet | 9. decembar 2023 | 16:27
Specijalna jedinica policije protestovala u Prištini
TANJUG / AP / Visar Kryeziu

Pripadnici specijalne interventne jedinice i drugi policijski službenici protestovali su danas ispred zgrade kosovske vlade zahtevajući promenu kategorizacije poslova, odnosno veće plate, isplatu većih dodataka za opasnost i obezbeđivanje zdravstvenog osiguranja, objavio je portal Kossev.

U uniformama i sa maskama preko lica, pripadnici specijalne interventne jedinice okupili su se na protestu koji je trajao 30 minuta.

Šef sindikata Imer Zećiri rekao je da je policija uvek bila "posvećena zaštiti reda i javnog mira, zaštiti integriteta i teritorije", a da sada traže od kosovske vlade samo da "ispuni legitimne i legalne zahteve".

O protestu se odmah oglasio i ministar unutrašnjih poslova Dželal Svečlja koji je govorio o težnji vlade Aljbina Kurtija da uklone ili smanje nejednakosti u platama.

Preuzimanjem mandata, Kosovska policija i specijalne jedinice su imale i imaju najveću podršku ne samo u finansijskom smislu, već i u strukturi, naveo je Svečlja.

"Proširili smo integritet, suverenitet i bezbednost na Severu. Ne verujem da postoji plata koja bi nas ohrabrila na ovo, ali mi smo dali sve od sebe da se prema svakoj jedinici Kosovske policije ponašamo onako kako zaslužuje", dodao je Svečlja.