Politika

Na severu Kosova osvanuli plakati Milana Radoičića s porukama da je terorista

FoNet | 3. februar 2024 | 16:40
Na severu Kosova osvanuli plakati Milana Radoičića s porukama da je terorista
FONET / FoNet/Kossev

U više mesta na severu Kosova osvanuli su plakati sa fotografijom bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i porukama da je terorista kao i "Recite NE terorističkoj organizaciji (Srpska lista)“, objavio je portal Kossev.

Zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak Radoica Radmirović objavio je da su plakati zalepljeni u Leposaviću, Zubinom Potoku i Sočanici i da pokazuju "šta građani misle o šefu bandita srpske liste“.

On je objavio fotografije plakata, dok se na jednoj od njih vidi kako je zalepljen nedaleko od opštinske zgrade u Leposaviću. Na plakatu je osim montirane fotografije na kojoj se preko lika Radoičića nalaze mrlje krvi, napisana i poruka na srpskom:

"Ko je Radoičić? Lažni patriota. Osumnjičeni za brojna ubistva Srba na Kosovu. Vlasnik narko laboratorija. Kriminalac koji je zloupotrebio našu mladost zarad ličnog bogaćenja. Terorista“.

FONET / FoNet/Kossev
FONET / FoNet/Kossev

Kosovska policija upoznata je sa tim da su na više lokacija na severu Kosova postavljeni plakati te sadržine.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veljton Eljšani rekao je za Kossev da nema osnova da se pokrene istraga zbog tih plakata, jer je tužilac tako zaključio.

FONET / FoNet/Kossev
FONET / FoNet/Kossev

"Upoznati smo sa tim, obavestili smo tužioca, ali on je zaključio da nema osnova da se pokrene slučaj“, rekao je Eljšani za KoSSev.

Od Srpske liste Kossev nije uspeo da dobije komentar povodom ovog slučaja.