Politika

Zeleno-levi front: Ekspo 2027 legalizovana korupcija SNS

FoNet | 27. februar 2024 | 15:24
Zeleno-levi front: Ekspo 2027 legalizovana korupcija SNS
TANJUG / MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

Zeleno-levi front predao je u Skupštini Srbije zahtev za formiranje komisije za utvrđivanje činjenica i okolnosti u vezi sa planiranom realizacijom međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo Belgrejd 2027.

Poslanik Zeleno-levog fronta Robert Kozma ocenio je u pisanoj izjavi da se, nakon usvajanja zakona o Ekspo u Narodnoj skupštini, može reći da se radi o "legalizovanoj korupciji".

"Država planira da minimum dve milijarde evra iz budžeta i zajmova potroši na organizaciju izložbe, izgradnju sajma, nacionalnog stadiona i stambenih jedinica, ali bez obaveze da poštuje procedure o javnim nabavkama. Nisu uradili ni analizu odnosa ulaganja i potencijalne dobiti, ni računicu kako će međunarodna izložba pomoći građanima koji žive od meseca do meseca, bez mogućnosti planiranja kvalitetnog života”, naveo je Kozma, saopštio je Zeleno-levi front.

Poslanica Zeleno-levog fronta Natalija Stojmenović dodala je da bi komisija za Ekspo 2027 trebalo da bude formirana da bi se nezavisno utvrdilo da li je taj projekat "obećana zemlja za nas".

"Cilj ove komisije je da sprečimo još jednu izložbu režimske korupcije, gde se sve gradi od našeg novca, a mi to nećemo moći da kupimo - od karte za izložbu, do stana koji će se izgraditi za Ekspo 2027”, rekla je Natalija Stojmenović i naglasila da je javnom interesu građana da znaju kako, gde i zašto se njihov novac troši i šta će oni od ovog projekta dobiti.

"Najveća razvojna šansa za Srbiju nisu besmisleni kvadrati, već normalna plata, priuštiv stan i izvesna budućnost naših građana", navela je Natalija Stojmenović.