Politika

Tepić: Opozicija bi pobedila Vučića i SNS da je ostala jedinstvena

FoNet | 27. april 2024 | 11:24
Tepić: Opozicija bi pobedila Vučića i SNS da je ostala jedinstvena
TANJUG / Jadranka Ilić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je da se sa biračkim spiskom nije maklo dalje od početka i ukazala da je opozicija tražila komisiju koja bi bila regulisana zakonom, ali da umesto toga biračkim spiskom treba da se bavi podgrupa skupštinskog odbora koja nema izvršne nadležnosti, već samo analizira i inicira.

"Radna grupa koja treba da se formira u ponedeljak treba da radi tri nedelje. Toliko treba da traje priprema zakona koji bi tobož uticali na izbore 2. juna. Tri nedelje znači da će se ti zakoni spremati i neće se završiti do datuma kada je rok za predaju liste, a to je 18. maj", rekla je Tepić za N1.

Ona je istakla da bi opozicija pobedila Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stanku da je ostala jedinstvena, navodi se u saopštenju SPP.

"Neću da krijem ni tugu ni razočaranje zašto se nije izdržala još jedna runda razgovora. Imali smo ga u šaci, bilo je toliko malo potrebno izdržati sav pritisak", istakla je Tepić.

Ona je naglasila da je Vučić na svoju listu "uterao sve one koji su do sada izlazili odvojeno, SRS, Milicu Stamenkovski sa Zavetnicima i SPS" zato što je video kolika mu opasnost preti od ujedinjene opozicije okupljene oko Srbija protiv nasilja, a onda u tehničkoj saradnji sa koalicijom NADA, drugom najvećom opozicionom koalicionom listom, a svi zajedno u saradnji sa grupom intelektualaca.

"Jedinstvena prilika kroz jedinstvo svih nas je propuštena zbog toga što se izneverio dogovor koji je postignut tog utorka, a 24 sata kasnije, pa i nakon toga neke su kolege povukle svoj potpis sa odlučne izjave i stava da se neće izlaziti na izbore dok se ne obezbede izborni uslovi", naglasila je Tepić.

Ona je dodala da su sve vreme govorili uslovi, pa onda izbori i da su ga "na sve naterali" i da je bojkot vlastima bio problem.

"Mi iz SSP ne smatramo da se na ove 'izbore' ide da bismo učestvovali, da bismo glumili detektive, policajce i istražitelje, tome izbori ne služe. Mi na izbore idemo da bismo pobedili", zaključila je Tepić.