Politika

Ðilas: Brnabić potvrdila da će se ponovo voditi funkcionerska kampanja

Beta | 27. april 2024 | 16:33
Ðilas: Brnabić potvrdila da će se ponovo voditi funkcionerska kampanja
EPA / EFE/MARKO DJOKOVIC

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavom da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključiti u izbornu kampanju za lokalne izbore 16. maja, iako nije ni kandidat na izborima niti predsednik stranke, potvrdila da će se ponovo voditi funkcionerska kampanja.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je funkcionerska kampanja do sada uvek podrazumevala zloupotrebu državnih resursa i medija pod kontrolom režima.

"Brnabić se i javno rugala opoziciji navodeći da je nezainteresovana za ispunjenje sopstvenih zahteva i jasno je istakla da su po predviđenoj proceduri potrebne nedelje, ako ne i meseci, za početak revizije biračkog spiska i da se to svakako ne može okončati pre izbora 2. juna. Brnabić je cinično optužila opoziciju da odugovlači taj proces i time potvrdila da iz biračkog spiska neće biti izbačeni ljudi koji su nelegalno glasali u Beogradu na izborima 17. decembra", rekao je Đilas. 

Dodao je da je Brnabić ponovo optužila opoziciju da sprovodi nasilje koje ne postoji, "a kada se tome doda i odlaganje navodnog dogovora sa rukovodstvom javnog servisa, postaje jasno da je njeno učestalo zakazivanje sastanaka sa opozicijom zapravo pozorišna predstava koja međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti treba da stvori lažnu sliku da se navodno vodi dijalog i navodno snižavaju tenzije u društvu". 

Đilas je rekao da je jedina istina koju je Brnabić izgovorila ta da bojkot ne postoji, što je, kako je naveo, istina jer ne postoje ni izbori 2. juna nego "farsa u režiji Vučića". 

"Zato pozivamo sve one koji su doneli odluku da na tim izborima učestvuju, verujući da će se uslovi promeniti, odluku promene i ne učestvuju na izborima na kojima ne postoji ni promil šanse da se pobedi", dodao je Đilas.