Svet

Nova drama sa decom u Severnoj Makedoniji: Prijavljen pokušaj otmice, policija tvrdi da je u pitanju poziv na kafu

Večer/4news | 5. decembar 2023 | 14:01
Nova drama sa decom u Severnoj Makedoniji: Prijavljen pokušaj otmice, policija tvrdi da je u pitanju poziv na kafu
EPA / EFE/GEORGI LICOVSKI

U opštini Karbinci u Severnoj Makedoniji prijavljen je pokušaj otmice dece. Prema informacijama gradonačelnika Viktora Paunova, pokušaj otmice se odigrao dvorištu škole "Strašo Pindžur" u opštini Štip, navodi skopska Večer.

Prema prvim informacijama, otmičari su došli vozilom "golf" skopskih registarskih oznaka i pokušali da na silu ubace dvoje dece u vozilo. Zaustavili su ih druga deca i osoblje.

“Ovaj nemili događaj dogodio se posle 9.30 časova, pokušaj otmice dvoje dece, učenika. Prema prvim informacijama, otmičari su pokušali da ih ubace u vozilo koje je došlo do početka školskog dvorišta”, kaže gradonačelnik.

Događaj je u telefonskom razgovoru za Star TV potvrdila direktorka škole Natalija Kostova.

Ona je kratko rekla da je jedno od dece na meti otmičara makedonske, a drugo turske nacionalnosti. Istakla je da je policija trenutno u školi i da se radi na rasvetljavanju slučaja.

“Roditelji ne treba da se uzbuđuju i apelujemo na MUP da pojača bezbednost u opštini”, rekao je predsednik opštine.

Podsetimo, čitava Severna Makedonija je u šoku zbog otmice i ubistva 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske iz Skoplja.

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije iznelo je drugačiju verziju događaja.

„Danas u 9.52 u osnovnoj školi u opštini Karbinci prijavljeno je da je oko 9.30 sati u školsko dvorište putničkim vozilom „golf“ ušla mlađa muška osoba, koja je, prema prijavi, pozvala učenicu da uđe u njegov automobil, ali se ona vratila u školu i to prijavila direktorki. Radi se na rasvetljavanju slučaja“, saopšteno je je iz severnomakedonskog MUP-a.