Arhiva

Priznanja

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Priznanja


Stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka, predstavnika kompanija, agencija i univerziteta, odabrao je finaliste i dobitnike od ukupno 66 prijavljenih radova i kampanja koji su obeležili prošlu godinu.
Među glavnim priznanjima, nagradu za korporativne komunikacije velikih preduzeća dobila je Victoria Group za otvaranje novog pogona Sojaprotein, a malih i srednjih preduzeća Represent Communications/Titan za kampanju Dijalogom do razumevanja. Nagradu za veliku agenciju godine osvojio je Represent Communications, a za male i srednje agencije Blumen Group.

Nagradu za interne komunikacije dobio je Delhaize Serbia d.o.o. za značaj interne komunikacije u promeni korporativne kulture nakon akvizicije Delta Maxi od strane Delhaize Group.
Nagradu za brend PR dobili su Executive Group/Doncafe Strauss Adriatic za jačanje Doncafe brenda izgradnjom odnosa s internet zajednicom.

Nagradu za komunikaciju društveno odgovornog poslovanja dobili su Represent Communications/Strauss Adriatic. Nagradu za pi ar komunikaciju u integrisanim kampanjama dobili su New Moment New Ideas Company/Soko Štark. Nagradu za komunikacije u neprofitnom sektoru dobili su New Moment New Ideas Company/Paraolimpijski komitet Srbije. Nagradu za upotrebu digitalnih medija i novih tehnologija u komunikaciji dobio je Chapter 4.

Među posebnim priznanjima, nagradu Dr Dragutin Vračar za najbolji akademski rad dobila je Aleksandra Jovičić za magistarski rad Značaj odnosa s javnošću u promociji obnovljivih izvora energije. Priznanje za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija pripalo je Nataši Pavlović Bujas, osnivaču i direktorki agencije Blumen Group. Posebno PRiZnanje žirija Pioniri komunikacije dobio je Centar za razvoj dečijih interesovanja Povratak prirodi.