Arhiva

Rad i strpljenje

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Ceo poslovni svet u SAD, kada su u pitanju korporacije, su registrovane prvo u državi Delaver i to uglavnom zbog načina celog poreskog sistema i organizacionog sistema unutar samih korporacija. Ali to je tema za prave stručnjake.

Lično mi najviše smeta stari sovjetski odnos prema društvu i to svakom segmentu. Voleo bih da sa stranica uticajnog NIN-a pročitam da se samo znanjem, radom i strpljenjem može nešto postići, a ne beskrajnim kritikama i protestima. To je mnogo veća tema nego ko će na kraju biti vlasnik. Ovako dolivate ulje na vatru koja nikoga ne greje sem ljude koji izgubljeni posle raznih obećanja Brozovih pionira i očekuju da će moći da rade četiri sata dnevno, primaju plate kao da su radili deset i na kraju svi žive kako im je idol i obećao. U Švedskoj je veoma hladno, u Americi se radi dan i noć, a na egzotičnim ostrvima je dosadno i skupo.

Na kraju, ovo nije pitanje ličnog ukusa niti mišljenja već odgovornosti novinara u razvoju društva. Tek onda možemo da razumemo kako da menjamo upravljački sistem i nateramo političare da se toga pridržavaju. Do tada će Srbija biti egzotično ostrvo, tamo daleko.

Miroslav Milošević,
Santa Monika, Kalifornija