Arhiva

Optužujem vladu

Marijana Milosavljević | 20. septembar 2023 | 01:00

- Radikali su napravili ozbiljan uspeh ali su društveno zlo protiv koga se ne bori adekvatnim sredstvima. Oni prvo moraju da budu podvrgnuti mentalnoj dekontaminaciji. LJudi koji su do juče sejali strah i užas svima drugačije mislećima, koji su bili udarna pesnica Miloševićevog režima, glumeći patriotizam i pravdajući svaku svinjariju srpstvom, prljajući time ideju nacije i države, ne mogu biti tretirani kao predstavnici legitimnih političkih ideja bez obzira na to koliko građana glasalo za njih.

Kako se onda osećate kad slušate da ste samo druga strana medalje u odnosu na Šešelja?

- To je zbog toga što nisam spreman na intelektualno pokvarenjaštvo na koje su spremni mnogi političari koji u radikalima gledaju saborce ili prećutne koalicione partnere.

U međuvremenu, mnogi vama bliski političari distanciarali su se od vas uključujući i vašeg kandidata za gradonačelnika Branislava Pomoriškog. Niste se baš isticali tokom njegove kampanje?

- To su zaludne konstrukcije. Sve vreme sam bio na terenu. Obišao sam 56 mesta u Vojvodini za 30 dana. Zašto nikom nije palo u oči da sam malo bio i sa Igorom Kurjačkim, našim prvim kandidatom na listi za pokrajinske poslanike. Svako od nas je išao u drugo mesto, što se pokazalo kao dobro ako pogledate rezultate.

Zatražili ste ostavku Vlade Srbije. Zbog čega?

- Zato jer vodi neodgovornu i izolacionističku politiku pa je samim tim najodgovornija za slabu izlaznost građana na izborima. Građani su razočarani u državu, razočarani su u političke subjekte, odnosno u njihovu nemoć da postignu bilo kakav pomak napred. Oni sprovode zločin nečinjenja, i tako remete međunacionalne odnose u Vojvodini. Uostalom, oni više nemaju legitimitet. Najjače političke stranke ovde su opozicione stranke: radikali i demokrate. Zar sve nabrojano nije dovoljno da vlada pod hitno podnese ostavku?