Arhiva

Svetski a marketinški

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Najbolji hrvatski trener svih vremena, harizmatični Miroslav-Ćiro Blažević, uprkos sjajnoj ponudi neće od januara trenirati našeg prvoligaša - “Hajduk Rodić MB” iz Kule. Popularni Ćiro, naime kandidovao se za predsednika Hrvatske i ta kandidatura kao i važeći ugovor sa “Varteksom” sprečili su Kuljane da dobiju veliko pojačanje. Direktor “Hajduka” Radomir Čurović za NIN kaže da je kontakt sa Blaževićem uspostavljen letos i da su u klubu još tada shvatili da je on odlično rešenje.

- To je čovek koji je reprezentaciju Hrvatske doveo do trećeg mesta na svetu i čija je trenerska klasa neosporna, a s druge strane imajući u vidu njegovu harizmu i njegov način komunikacije, to je i odličan marketinški potez koji bi naš klub doveo u centar medijske pažnje. Samim tim, doprineli bismo atraktivnosti lige i nadamo se povratku publike na stadione. Takođe, želimo da javnosti u regionu pokažemo da smo ozbiljan klub na koji se mora računati u projektima koji su na pragu, kao što je Jadranska liga u fudbalu.

O “težini” ponude Blaževiću i nekim sledećim iznenađenjima iz Kule Radomir Čurović kaže:

- Blažević je svetsko ime ali je na zalasku karijere i njegove uslove smo, u saradnji sa nekim sportskim agencijama mogli da ispunimo. Kao što je kompanija koja nas sponzoriše stvorila brend koji je osvojio naše tržište i koji će uskoro izaći u svet, naš zadatak je da stvorimo klub koji će imati rezultate na nivou rezultata koje postiže MB pivo.

A ako se Ćiro Blažević još jednom prevari u proceni i ne uspe da pobedi Mesića na izborima nije isključeno, kaže direktor Hajduka, da od leta ipak postane trener ovog kluba iz Kule.