Arhiva

Svijet fudbala

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Ova generacija fudbalera Srbije i Crne Gore to je zaslužila i to predstavlja priznanje za sve ono što su učinili. Bilo bi mi drago da je takav uspjeh postigla i reprezentacija BiH, ali šteta – jer joj dosadašnji rezultati to nisu dozvolili – tako da je jedna od njih morala otpasti.

Ovo pismo ne pišem zbog toga, već postavljam pitanje organima bezbjednosti Srbije i Beograda: kako se moglo desiti da oni ćutke gledaju parolu “Nož, žica, Srebrenica”. Moraju znati da je ta parola u najmanju ruku nacionalistička, a može joj se dati još mnogo imena, a u najblažem obliku, ona je neljudska, ona je uvredljiva za sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno za Srbe, jer veliča zločin koji je tu učinjen nad jednim stanovništvom Srebrenice – konkretno nad Bošnjacima.

SCG ima zakon koji štiti od svih nereda na sportskim terenima, a ako je to tačno, onda su organi bezbjednosti na toj utakmici bili obavezni da tu sramotnu parolu uklone sa tribina, a da njene nosioce privedu sudu za prekršaje, koji je opet bio dužan da ih kazni.

Pružili su veliku priliku Sonji Biserko, Nataši Kandić i Biljani Kovačević, kao i mnogim drugim neprijateljima srpskog naroda.

Vikalo Dragan,

Travnik

BiH