Arhiva

Kurir vs Dulić

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Dnevni list ,,Kurir u ponedeljak je objavio tekst pod naslovom ,,Ustaški jatak u kome piše da se na imanju oca potpredsednice Vlade Srbije Ivane Dulić-Marković posle Drugog svetskog rata dve godine krio i radio ,,poznati ustaški zlikovac Ivan Jovanović Crni, koga je Okružni sud u Mostaru, zbog zločina nad Srbima, 1957. godine osudio na smrt vešanjem. Kurir je, kako piše, došao do dokumenta u kome Ivan Jovanović Crni svedoči da je jedno vreme radio na istovaru uglja u Bosanskom Brodu, a potom četiri godine kod porodice Dulić. Ime ovog ustaškog zločinca se, inače, pominje u vezi sa stravičnim zločinima u Čapljini i Prebilovcima, odnosno delu Hercegovine nadomak Mostara gde je u Drugom svetskom ratu najsurovije ubijeno i u jame bačeno oko četiri hiljade Srba.nbsp;

Komentar potpredsednice vlade Ivane Dulić-Marković o ovom tekstu za NIN bio je kratak: ,,Ne želim da reklamiram nešto kao što je Kurir.
Inače, Ivana Dulić Marković se oglasila komentarom na saopštenje vlade koja ju je uzela u zaštitu, ali po njenom mišljenju ne na pravi način. Pomislila sam da će svi da skoče i kažu \'ona nije takva\'.
Podsećamo da je aferu o Ivani Dulić-Marković pokrenuo Zoran Krasić, poslanik Srpske radikalne stranke, kada je za skupštinskom govornicom rekao da su neki članovi njene porodice, po nacionalnosti Hrvati, bili ustaše.