Arhiva

Obojica na parastosu

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Polugodišnjem pomenu Slobodanu Miloševiću, baš kao ni sahrani, nije prisustvovao niko iz njegove najuže familije osim snaje Milice i unuka Marka. Grob u Požarevcu posetili su Milorad Vučelić, Bogoljub Bjelica, Uroš Šuvaković, Dragan Hayi Antić, supruga bivšeg direktora RTS-a Dragoljuba Milanovića LJiljana, koja je pročitala pismo Mirjane Marković, ali i Ivica Dačić koji zbog nesuglasica s pokojnikovom suprugom nije prisustvovao samoj sahrani.

Svoju posetu grobu preminulog predsednika partije Dačić nije želeo da objašnjava, ali je o svom sadašnjem odnosu sa Mirjanom Marković za NIN rekao:
bdquo;Mi kao partija poštujemo porodicu Milošević, ali od svih nas jedini kontakt sa njom ima Vučelić. Za sve što oni žele i hoće izlazimo im u susret, jer je to naš dug prema Slobodanu Miloševiću... jedino što sigurno nećemo dopustiti je da se porodica meša u partijske stvari, rekao je Dačić i za sva dodatna objašnjenja pozvao se na Milorada Vučelića koji je istim povodom za NIN kazao da je porodici bdquo;žao što nije bila na parastosu i da očekuju da se vrate, da bi se stvari s Mirom završile.
bdquo;Ona radi na nekim svojim rukopisima i na tome da se sve sredi, a i mi ćemo sigurno pomoći u tome, kaže Vučelić.