Biznis klub Održivi razvoj

KOMPANIJA MAXBET Dobrovoljno davanje krvi kao doprinos duštvenoj zajednici

Promo | 16. novembar 2023 | 15:43
KOMPANIJA MAXBET Dobrovoljno davanje krvi kao doprinos duštvenoj zajednici
PROMO / MaxBet

Život je od neprocenjive vrednosti, a davanje krvi je jedan od načina na koji svako od nas može da doprinese zajednici i direktno pomogne kada je to najpotrebnije, iskazujući tako svoju humanost i saosećanje. Kompanija MaxBet sa ponosom uspešno organizuje dobrovoljna davanja krvi već šest godina u okviru kampanje „Život je krv!“ Svake godine s proleća i s jeseni organizujemo po četiri akcije u našim regionalnim centrima, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kruševcu. Do sada smo uspešno organizovali 53 akcije na kojima je učestvovala čak četvrtina zaposlenih u MaxBet-u i ponosimo se time što smo zajedno prikupili više od 2.800 jedinica krvi i na taj način aktivno učestvovali u spasavanju 8.400 ljudskih života.

Zahvaljujući kontinuiranoj i uspešnoj saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi širom Srbije, kompanija MaxBet je do sada dobila brojne plakete zahvalnosti kao društveno odgovorna kompanija. Poslednja u nizu je plaketa „Top saradnik“, koju je kompanija dobila od Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu za pokazanu solidarnost i izuzetne doprinose u stvaranju sigurnih rezervi krvi.

Solidarnost i društvena odgovornost neizostavan su deo poslovne kulture kompanije MaxBet. Upravo zato smo oformili i humanitarnu kampanju pod nazivom „Svim srcem“, koja svakog meseca donira sredstva ustanovama u Srbiji. U prethodnom periodu podržali smo nekoliko uglednih institucija.

Opštoj bolnici u Aleksincu i Dečjoj bolnici u Novom Sadu donirali smo klima-uređaje sa ciljem da najmlađim pacijentima olakšamo boravak u ovim bolnicama.

Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu i Institutu za onkologiju Vojvodine, donirali smo televizore koji su raspoređeni po bolničkim sobama, a želja nam je da pacijentima koji zbog terapija dugo borave u ovim zdravstvenim ustanovama boravak učinimo koliko-toliko prijatnijim.

U želji da podržimo napor da pruže vrhunsku zdravstvenu negu, Dečjoj bolnici u Novom Sadu donirali smo EKG aparat, a Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, koji je opremao nove prostorije u okviru bivše kovid bolnice u Novom Sadu, donirali smo kvalitetan nameštaj za lekarsku sobu. Ova donacija potvrđuje našu posvećenost poboljšanju infrastrukture medicinskih ustanova i doprinos unapređenju pružanja zdravstvene nege.

Naša kompanija će i u narednom periodu nastaviti sa donacijama, te željno iščekujemo da nam uskoro iz uvoza stigne i da što pre predamo Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, vredan medicinski instrument koji će olakšati rad našim lekarima u toku operacija.

Ovo je i period godine kada nam se bliže novogodišnji i božićni praznici za koje znamo da su omiljeni deo svakog detinjstva, a MaxBet-ov Deda Maks to veoma dobro zna i zato u vreme praznika obilazi decu kojoj je potrebna posebna pažnja kako bi osetili barem delić praznične čarolije. U zimskim danima on donosi radost deci u Institutu za majku i dete u Beogradu, deci u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, kao i deci u Svratištu u Beogradu. Daruje im slatke paketiće i knjige za decu kako bi, uprkos izazovima koje je život stavio pred njih, praznični period ipak pamtili po ljubavi, toplini i smehu.