Politika

Manojlović: Pokret "Kreni-promeni" izlazi i na izbore u Novom Sadu

Nova, N1 | 25. april 2024 | 09:09
Manojlović: Pokret "Kreni-promeni" izlazi i na izbore u Novom Sadu
EPA / EFE/Andrej Cukić

"Pokret 'Kreni-promeni' izlazi i na lokalne izbore u Novom Sadu", najavio je direktor kampanja tog pokreta Savo Manojlović.

Nakon što je „Kreni-promeni“ juče najavio da će izaći na lokalne izbore u Beogradu, Manojlović je za TV Nova najavio da će taj pokret učestvovati i na izborima u Novom Sadu.

„Danas idemo u Novi Sad, tamo Stevan i ekipa kažu ‘I ja sam Novi Sad’. ‘Kreni-promeni’ ulazi u trku za Novi Sad, nema srećnog Beograda bez srećnog Novog Sada. Odnekud mora da se počne. Ja mislim da obavezuje da Beograd bude ne mogu da kažem prvi oslobođen, jer verujem da će biti više oslobođenih gradova u isto vreme, ali hajde da se takmičimo koji će grad napraviti bolji opozicioni rezultat“, izjavio je Manojlović za.

Na pitanje da li će „Kreni-promeni“ učestvovati na izborima u još nekom gradu, Manojlović je kratko rekao: „Danas neka vest bude da ‘Kreni-promeni’ izlazi u u Novom Sadu.“

Manojlović je pojasnio da 90 odsto pokreta „Kreni-promeni“ čine žene, i da im je stoga u mnogim gradovima, zbog manjeg broja muškaraca, teško da ispune kvote o ravnomernoj zastupljenosti polova na izbornoj listi.

„Ne mogu da kažem da će Beograd biti jedini oslobođeni grad, jer verujem da će tu biti više gradova oslobođenih u isto vreme. Hajde da se takmičimo koji će grad napraviti bolji opozicioni rezultat. Prema tome, pozivam građane gradova gde se izlazi na lokalne izbore da se zajedno izborimo za slobodnu Srbiju“, kaže Manojlović.

„Nikada neću sarađivati sa SNS-om“

Istakao je da nikada neće sarađivati sa aktuelnom vlašću.

„Moram da ponovim, ovo sam rekao kada su bile blokade (protiv Zakona i eksproprijaciji i rudarenja litijuma u Srbiji) – ako vam ikada kažem da odustanete od blokada, a nisu ispunjena ova dva uslova, pa sam nabrojao koja su to dva… Dakle, ako ikada kažem da treba sarađivati sa ovom vlašću – nemojte me poslušati“, kaže Manojlović.

Manojlović je nekoliko puta tokom gostovanja ponovio da mu nije logično da se izbori bojkotuju samo u Beogradu, ali i da ne vidi logiku u odlukama samo dela opozicije da na izbore ne izlazi kada je drugi deo opozicije najavio izlazak.