Politika

Manojlović: Ako bojkotujete institucije, ne možete sedeti u republičkom parlamentu

Beta | 27. april 2024 | 10:39
Manojlović: Ako bojkotujete institucije, ne možete sedeti u republičkom parlamentu
TANJUG / KRENI PROMENI/ LILIT ANDRIĆ

Direktor kampanja pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović izjavio je danas da je odluka da se učestvuje na izborima doneta sa željom da se aktuelnoj vlasti "ne prepuste tako lako ključni gradovi u Srbiji".

Manojlović je za televiziju Insajder rekao da posle podele opozicije, bojkot izbora nema nikakvog smisla.

"Ako bojkotujete institucije, onda ne možete sedeti u republičkom parlamentu, a pogotovo je nelogično da izlazite na neke lokalne izbore, a na neke ne, a još je nelogičnije da bojkotujete beogradske izbore", rekao je Savo Manojlović.

Manojlović i dodao da je Beograd jedina tačka koju Srpska napredna stranka (SNS) nije osvojila. On je istakao da su "izborni uslovi u Srbiji katastrofalni", preneo je insajder.net.

"Znamo i da na ovim izborima uslovi neće biti dobri. Nijedan autokrata vam neće dati demokratske uslove, jer kada bi vam dao demokratske uslove, više ne bi bio autokrata", kazao je Manojlović.

Prema njegovim rečima, u predizbornoj kampanji "Kreni-Promeni" će se fokusirati na tri oblasti - ekologiju, borbu protiv korupcije i zdravstvo, dok nakon izbora neće biti nikakve saradnje sa SNS.