Biznis klub Lideri

OMV Srbija: Energija za bolji život

OMV | 28. decembar 2023 | 09:52
OMV Srbija: Energija za bolji život
PROMO / Promo

Ulaskom na srpsko tržište doneli smo novu viziju benzinske stanice – multifunkcionalne stanice za ljude i vozila, i već duže od dve decenije, kroz stalni razvoj i inovacije, usmereni smo ka pružanju najkvalitetnijih proizvoda i usluga potrošačima, poručuju iz OMV, koji na tržištu Srbije posluje sa mrežom od 63 benzinske stanice (početkom 2024. otvara i 64.) i spada u red 100 najuspešnijih kompanija u zemlji.

Slogan Energija za bolji život ogleda se u svim segmentima poslovanja – od društvene odgovornosti i održivosti, preko stalnih ulaganja u razvoj mreže, ostvarivanja brojnih partnerstava i otvorenih radnih mesta širom zemlje, do ponude vrhunskih proizvoda kao što su MaxxMotion Performance goriva sa ACTIVEFLOW™ tehnologijom, koja omogućavaju maksimalnu efikasnost motora i produžavaju njegov životni vek, uz minimalnu emisiju izduvnih gasova ili Direct Trade El Salvador kafe koja garantuje fer pristup uzgajivačima, bez posrednika. 

Kompanija OMV posvećena je izgradnji održivog sveta i ostvarivanju konkretnih ciljeva u vezi sa klimom kao što su neto nulta emisija gasova sa efektom staklene bašte iz operacija do 2050. godine ili ranije, liderska pozicija u cirkularnoj ekonomiji plastike i najmanje 60 odsto portfelja proizvoda sa niskim sadržajem i bez ugljenika. 

U tom cilju se stalno razvijaju novi proizvodi, usluge i operativni procesi na svim tržištima na kojima OMV posluje. Tako je, da pomogne kupcima u ispunjavanju Euro 6 standarda, u OMV ponudu za teretna vozila uveden AdBlue® kojim se zagađivači azotni oksidi pretvaraju u azot i vodu, elemente bezopasne za životnu sredinu.

Takođe, osluškujući nove trendove i potrebe potrošača, OMV Srbija je u saradnji sa partnerima charge&GO i EasyPark  obezbedila mesta za e-punjače za električna vozila, i nastavlja da širi ovu mrežu. Započeto je i uvođenje „zelenih benzinskih stanica“ koje će se snabdevati solarnom energijom, pa je tako na krovu benzinske stanice OMV Ražanj, u saradnji sa partnerskom kompanijom Terra Solar, instalirana solarna elektrana koja će svake godine proizvesti 72.000 kWh čiste električne energije i nadoknaditi 23 odsto ukupne potrošnje objekta, a solarni paneli postavljeni su i na benzinskoj stanici Krnjača.

U OMV-u kažu da im je fokus na kvalitetu proizvoda i usluga, uz poštovanje standarda i praksi održivog i odgovornog poslovanja. Kvalitet korisničkog iskustva na OMV multifunkcionalnim benzinskim stanicama ogleda se i kroz dostupnost gotovo svega što potrošaču može da zatreba tokom puta – bilo da je reč o vrhunskom kvalitetu goriva, portfoliju ponude prodavnice i restorana, proizvodima za najbolju brigu o autu, menjačnici, nabavci TAG uređaja, vinjeta za Bugarsku ili AMSS članstva, pranju auta u Top Wash perionicama, ili kupovini karata za koncerte... a nedavno je uveden i sistem instant plaćanja putem metoda IPS POKAŽI za lako, brzo i jednostavno plaćanje usluga i proizvoda.

Pauzi po kojoj se pamti putovanje doprinosi i raznovrsna ponuda VIVA prodavnica i restorana, koji se nalaze na 58 benzinskih stanica i u kojima se može uživati u predahu uz sveže pripremljene zalogaje, 100 odsto voćne sokove i neodoljiv ukus Single Origin kafe sa sertifikovanih Fairtrade farmi, kao što je jedinstvena Direct Trade El Salvador, 100 odsto arabika kafa iz dalekog Salvadora. 

Važan deo aktivnosti OMV Srbija je usmeren na podršku lokalnoj zajednici, kao i nizu dobrotvornih organizacija i humanitarnih akcija. 

„Zahvalni smo svojim potrošačima koji su nam ukazali poverenje i koji nas podržavaju u svemu što radimo preko 21 godinu. Nastojaćemo da i u narednim decenijama opravdamo poverenje kontinuiranim radom na daljem unapređenju usluga i portfolija, ne odstupajući od nivoa kvaliteta po kome nas potrošači prepoznaju“, kaže Decebal Sorin Tudor, direktor OMV Srbija.

2050. godina je krajnji rok do kada OMV planira da na nulu svede emisiju gasova sa efektom staklene bašte.

OMV Srbija