Biznis klub Održivi razvoj

DDOR OSIGURANJE Nebrojene niti društvene angažovanosti: Za nas je svaki dan prilika za pozitivne promene

Promo | 16. novembar 2023 | 14:35
DDOR OSIGURANJE Nebrojene niti društvene angažovanosti: Za nas je svaki dan prilika za pozitivne promene
PROMO / Nikola Mihailović

Svaka Nova godina donosi obećanja, nadu i priliku za pozitivne promene. Dok se bliži period darivanja, mnoge kompanije pripremaju posebne poklone za svoje klijente. Jedna kompanija, međutim, ističe se svojim jedinstvenim pristupom – darivanjem zajednici, jer iza svakog poklona stoji duboka posvećenost društvenoj odgovornosti i kontinuirani doprinos lokalnim zajednicama.

U kompaniji DDOR važi načelo da je svaki dan prilika, te tako ona živi i diše kroz svoje zaposlene, klijente – kroz čitavu zajednicu. Početak ove godine obeležila je kampanja „Za šumu u tvom kraju“ pa su tako posađene sadnice u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Vršcu, Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu i Užicu. Kako je jedan od prioriteta očuvanje životne sredine, DDOR je uspostavio snažnu platformu za korišćenje obnovljive električne energije, recikliranje, davanje podrške Zelenoj agendi, podizanje svesti ljudi o zagađenju plastikom i njegovim razornim uticajima na okeane, zaštitu prirodnih ekosistema i obnavljanje biodiverziteta. Pored toga, posvećenost kompanije visokim ESG standardima u poslovanju prepoznata je i nagrađena od strane italijanske industrijske asocijacije Konfindustrija Srbija.

Kako je DDOR zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta Srbije, prošle i ove godine kroz DDOR Olimpijsku stazu, organizovanu u osam gradova, prošlo je više od 4.000 učesnika, nebrojeno navijača i posetilaca, što je svakako pokazatelj interesovanja građana za olimpijski pokret i velike podrške koju će olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Sa jedne strane olimpizam i zdrav duh, a sa druge – bezbednost u saobraćaju. Kao zvanično osiguranje jednog od najprestižnijih evropskih muzičkih festivala, Egzita, DDOR se, uz Agenciju za bezbednost saobraćaja, predstavio kampanjom „Uspori, ne gori“ i intenzivno apelovao na posetioce da za volan ne sedaju pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci. Takođe, samo u ovoj godini, kroz edukaciju o bezbednoj vožnji, u saradnji sa NAVAK akademijom, DDOR je obezbedio 300 vaučera za treninge za maturante.

Svesni važnosti edukacije i obrazovanja, u saradnji sa Fondom za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, DDOR je kao donator Fonda obezbedio stipendije najboljim studentima i ove, kao i proteklih 30 godina. Kao kompanija koja je oduvek bila duboko posvećena kulturi i umetnosti, DDOR osiguranje podržalo je izložbu „Pomorišac. Vasa Pomorišac“ u Galeriji Matice srpske.

Uz orijentaciju na poslovni uspeh, DDOR ima snažan društveni angažman, što se vidi u bilansu cele godine. To je kompanija koja stvara prilike za poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama i u to su uključeni svi zaposleni, jer kao što je jednom neko rekao „niko ne može da odzviždi simfoniju - za to je potreban ceo orkestar“.

Tagovi