Arhiva

Statista ili protagonista

T. N. Đaković | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 19. oktobar 2016 | 20:01
Statista ili protagonista


Formirana komisija pronašla je samo kablove. Za NIN je tada svedočio da je reč o telefonskim i raznim drugim kablovima pokazujući ih po svojoj kancelariji. Govorio je tada o teškom detinjstvu, majci bez koje je rano ostao, ocu koji je često bio bez posla i mlađem bratu o kojem je vodio računa. Nije bio još ni mladić kada je počeo da zarađuje na građevini, često umoran odlazeći u školu.

Kada je postao komandant Žandarmerije prijateljima iz grupe Amadeus bend slao je pod punom borbenom opremom pripadnike Žandarmerije kao statiste u spotu. Ratni je veteran i vlasnik odlikovanja najvišeg stepena. Legiju je tretirao kao kriminalca, a afere koje su mu pripisivane smatrao je udarom zbog istraga protiv visokih državnih funkcionera o saradnji sa Šarićem. Naziv Mali Legija smatrao je uvredom. A njegov brat Dragan, iz obaveštajnog centra niške Žandarmerije na spisku je Sektora unutrašnje kontrole MUP-a osumnjičen za iznude, ucene, reketiranje. Pisano je da su njegovi žandarmi tražili zlato u istočnoj Srbiji, sklanjali zaplenjeno oružje u svoju bazu

Smenjen je 2013. zbog komandne odgovornosti nakon dvostrukog ubistva u selu Zakuti za koje je bio osumnjičen žandarm. Zahtev za penzionisanje podneo je 2015. godine. Kao penzioner učesnik je i predvodnik anti-NATO demonstracija u Beogradu a priča se da je blizak proruski orijentisanim organizacijama.