Politika

Šapić poželeo sreću Savi Manojloviću na beogradskim izborima

Beta | 24. april 2024 | 12:43
Šapić poželeo sreću Savi Manojloviću na beogradskim izborima
NIN / Đorđe Kojadinović

Kandidat liste oko Srpske napredne stranke (SNS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić poželeo je sreću na beogradskim izborima pokretu Kreni-promeni, koji je jutros najavio da će učestvovati na izborima 2. juna.

"Želim i njima i svima koji se odluče na takav potez puno sreće i to zaista nisam rekao cinično", rekao je Šapić novinarima prilikom obilaska gradilišta parkinga u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu.

Ocenio je da je za pohvalu kada "neko ko je spreman da kritikuje i daje predloge kako da nešto bude bolje, uđe u političku igru".

"Samo tako možete da promenite stvari", rekao je Šapić.

Upitan da li učešće pokreta Kreni-Promeni na izborima 2. juna može da privuče apstinente i da li to može da zabrine SNS, Šapić je ocenio da kandidatura Sava Manojlovića za gradonačelnika može da privuče i apstinente i građane koji podržavaju politiku tog pokreta.

"E sad, kako će ljudi na njega da gledaju, kakvo će poverenje da dobije, to će da pokaže vreme", rekao je Šapić.

Pokret "Kreni-Promeni" izlazi samostalno na beogradske izbore, saopštio je programski direktor tog pokreta Savo Manojlović koji će biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Prema njegovim rečima, kada je veći deo opozicionih stranaka okupljenih u koaliciji "Srbija protiv nasilja" odlučio da izađe na izbore, bojkot je postao besmislen. Upitan zašto sada idu na izbore, rekao je da je jedinstvo opozicije na prošlim bilo nešto što je davalo nadu i bilo je jako bitno da odluče da bojkotuju ili izađu na predstojeće 2. juna.

Lista će se zvati "I ja sam Beograd - Kreni promeni - Savo Manojlović".