Arhiva

Noćne polucije

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Na kratku opasku nikog i ničega o kolumnisti svega i svačega iz prošlog broja, odgovoriću takođe kratko, u okviru svojih skromnih mogućnosti.

Nemam nikakvu predstavu o tome ko bi mogla biti osoba Branka Dimitrijević (niti me to uopšte zanima), ali, sudeći po njenoj tvrdnji da se Nataša Mićić 5. oktobra “sa svojom koleginicom ‘ladom’ zaputila iz Užica i stigla u Beograd”, predosećam da mora biti član GSS. Sažaljevam slučaj.

Ovo znači da osoba Branka Dimitrijević nije kritičnog 5. oktobra kuvala ni kusala pasulj. Kao, uostalom, ni Nataša Mićić, ona sa tašnom (i “ladom”). Kuvanje pasulja je ozbiljna stvar. Nije za Natašu Mičić, a kamoli će biti za osobu Branka Dimitrijević. Ne mogu da shvatim kako neko - poput osobe Branka Dimitrijević - može tako ozbiljno da shvati jednu šalu. Možda šala nije bila duhovita, ali reakcija je u svakom slučaju glupa.

Što se tiče opaske osobe Branka Dimitrijević o “jutarnjem viskiju”, pitam se otkuda bi ona mogla znati šta kolumnista svega i svačega konzumira na prazan stomak. Da se, mož’ biti, ne budi češće u tuđem krevetu? Ne znam kakve bi to veze moglo imati sa mojom malenkošću. Za informaciju osobi Branka Dimitrijević, kada se probudim, a to mi se dešava svakog dana, pijem kafu ili čaj, ređe jogurt. Viski ili bilo koje drugo opojno sredstvo u tečnom stanju ne konzumiram već godinama.

Ali, slava - naročito lažna - neuništiva je! Izgleda da se u Srbiji, posle bavljenja politikom, najviše isplati biti alkoholičar. Ako između ta dva “zanimanja” postoji neka razlika. Nažalost, ne uklapam se u tako zamišljeni profil, niti u druge - dnevne ili noćne - snove osobe Branka Dimitrijević.

Neka me ostavi na miru. Još sam suviše mlad za nju.

Bogdan Tirnanić