Arhiva

Studenti i softveri

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

U Beogradu će se od 21. do 25. marta, održati Kongres evropskog udruženja elektrotehničara, na kojem će učestvovati 80 studenata iz 18 zemalja. Pored redovnih seminara na temu novih tehnologija, održaće se i prezentacije novih softvera, a dosta pažnje biće posvećeno i razvoju bežičnog Interneta u Srbiji. Od renomiranih svetskih firmi na ovoj manifestaciji pojaviće se “Majkrosoft” i “Simens”.

Jedan od organizatora ovogodišnjeg kongresa Marko Mihailović za NIN kaže:

- Kongres se prvi put održava u Beogradu, i velika nam je čast što će naši studenti biti u prilici da budu domaćini ove velike manifestacije. Mi smo već tri godine članovi međunarodnog udruženja studenata elektrotehnike, ali smo za te tri godine puno doprineli, prvenstveno na polju usavršavanja naših studenata. Tome u prilog govori i činjenica da je naš student Nenad Aleksić prošle godine postao predsednik MUSE.

Novina koju planiramo da izvedemo na ovogodišnjem kongresu jesu stručne prakse naših studenata u inostranstvu. Dakle, najbolji među najboljima, biće ugošćeni u nekim najčuvenijim evropskim firmama za proizvodnju hardvera i softvera. Osim toga, da bismo se zaista pokazali kao dobri domaćini, organizujemo i kratku ekskurziju gde bismo stranim studentima pokazali Zlatibor, Oplenac i Orašac. Siguran sam da će im se dopasti...

Pokrovitelj ovogodišnjeg Kongresa je Ministarstvo prosvete i sporta, kao i Skupština grada Beograda i ETF.

U. M.