Arhiva

Šetači pasa

DRAGAN JOVANOVIĆ | 20. septembar 2023 | 01:00
Šetači pasa


Sećam se, nisam pošao još u školu, živeli smo u Skoplju, kada je moj otac Žarko, šef kontrole leta na skopskom aerodromu, došao kasno uveče, sav blatnjav i umazan tuđom krvlju!? Šta će biti!? Na Skopskoj Crnoj gori srušio se JAT-ov avion, pa je moj Žare, odmah, nekako, znao gde je avion pao, pa je sa konjima izvlačio leševe iz šume. Nije bilo ni kompjutera, ni satelita, radio-telegrafijom se, brale, držala veza sa pilotima, i, eno, još čuvam očev taster, kao kućnu ikonu, ali i ikonu našeg pionirskog avio-saobraćaja...

A, danas? Aviotehnologija grdno napredovala. Na kućnom laptopu možeš, bre, da pratiš svaki avion na svetu koji je negde u letu! Jedino, ne možeš da vidiš gde je, pre tri nedelje, pao malezijski avion u kome je bilo dvadeset masona zaposlenih u Rotšildovoj kompaniji Freesale Semiconductor u čijem su vlasništvu patenti za ELEKTRONSKO RATOVANJE! Mič Havs, jedan od potpredsednika ove Rotšildove kompanije kaže: To su ljudi sa velikim iskustvom i velike tehničke pozadine, te su bili vrlo važni ljudi. To je veliki gubitak za kompaniju. E, sad, ova dvadesetorica imali su akcije u patentu za elektronsko ratovanje, tako da je, sada, Jakob Rotšild postao jedini vlasnik patenata za elektronsko ratovanje! I, dođe mi, bre, da se, pod stare dane, opet, bavim istraživačkim novinarstvom!? Jer, pazi, bato, ovamo! Malezijske aerodromske vlasti nisu proveravale pasoše putnika pri ulasku u avion!? A indijski transportni avion herkules koji je krenuo u potragu za malezijskim avionom, srušio se još u indijskoj državi Mađa Pradeš, u gradu Gvalior. Za vikend je poleteo i kineski avion...

K. G. Jung, moj guru iz Švice, ovako, me savetuje: Mani se istraživačkog novinarstva! I, šta ćeš novo otkriti!? Da Rotšildi, još uvek, vladaju svetom, i da sklanjaju svakog ko im na putu stoji! Bolje se ti pozabavi teorijom ruskog akademika Fomenka koji tvrdi da je Isus razapet 22. marta 1185. godine!? Dakle, samo jedanaest godina pre Nemanjinog sabora u Rasu na kome je osuđena bogumilska vera, to jest, vera staroveračka, ali i vera polupravoslavaca!

Šetam sa Biljom po Šumicama, kad, gle, po stablima drveća oblepljen plakat: Šetam psa. Okrenem mobilni da se raspitam za cenu. Pola sata 300 dinara, ceo sat 450 dinara. A ako ćeš nedelju dana, cena je 2.000 dinara.
Odjednom, u Šumicama, sa nekog drveta, spretno, silazi moja Crna: Eh, dokle je stigla Srbija kad, evo, imaš nova zanimanja kao što su šetači pasa. Uostalom, i ovi naši što se, svaki čas, šetaju do Brisela i nazad, i oni šetaju nečije pudlice, možda, baš, Rotšildove, samo što su te pudle toliko male da su, za običan svet, na televiziji, nevidljive... A ako je Isus razapet jedanaest godina pre Nemanjinog sabora u Rasu, onda je sve moguće, pa i da je Isus bio rodom iz Ohrida, i, da je Solun pravi Jerusalim?!