Arhiva

Uhapšen predsednik Komore Beograda

P. Đ. | 20. septembar 2023 | 01:00
Uhapšen predsednik Komore Beograda

Foto Goran Srdanov

Prema saopštenju policije, postoji osnovana sumnja da je Janković UO komore podneo zahtev za rešavanje stambenog pitanja. Zatim je sa Ivanom Zeljković zaključio ugovor o zakupu stana od oko 100 kvadrata u Beogradu, koji je u vlasništvu Komore, a istovremeno je podneo zahtev i za otkup stana . Stan je onda otkupio po šest puta manjoj ceni i time oštetio komoru za više od 20 miliona dinara. Policija je privela i Dragana Marjanovića bivšeg direktora Unije poslodavaca zbog sumnje da je sa računa Unije za sebe podigao 1,6 miliona dinara


Nove akcije protiv separatista

Kraj primirja u Ukrajini

Desetodnevno primirje koje su jednostrano proglasile ukrajinske vlasti isteklo je u noći između ponedeljka i utorka, pa su oružane akcije protiv proruskih separatista obnovljene, odmah donoseći i nove žrtve.
Privremeno primirje je, prema zamisli ukrajinskih vlasti, proruskim snagama trebalo da pruži šansu da polože oružje i uključe se u pregovarački proces za okončanje sukoba. Predsednik Petro Porošenko konstatovao je da uslovi za prekid operacija nisu ispunjeni - niti je usledilo razoružavanje, niti su predati granični prelazi s Rusijom pod kontrolom pobunjenika, niti je omogućeno međunarodno nadgledanje primirja - pa je naložio nastavak onoga što se u Kijevu zvanično naziva antiterorističkom operacijom.

Ovakva odluka u Moskvi je dočekana sa sumnjom da nije doneta samostalno, odnosno bez ključnog upliva stranog faktora. Postoji utisak da promena stava Kijeva (...) nije mogla da se dogodi bez uticaja iz inostranstva, uprkos poziciji vodećih članica EU, ocenilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.