Arhiva

Hercegovački Dukljanin

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Poseban razlog ovom javljanju je dio pisma Blagoja Grahovca upućenog Svetozaru Maroviću koje je NIN objavio u prošlom broju. Poslije objavljivanja ovog teksta smatram da je svakom u Srbiji jasno kakvi se ljudi nalaze na vlasti u Crnoj Gori. NJima je najviše odgovarala pobjeda radikala, jer “su oni ipak najpošteniji, dok se svi ostali pretvaraju i žele da pokore Crnu Goru. Svi su srpski neofašisti, ali je samo Nikolić iskren”. 

Nazvati sve najznačajnije političare u Srbiji neofašistima može samo izgubljeni um, koji mora da do kraja opravda prljavi novac uložen u njega. Radi boljeg razumijevanja situacije treba pomenuti da je Blagoje Grahovac samo jedan od nakaradnih likova kakve u Crnoj Gori nazivaju ekspertima. Bivši Miloševićev general, pošto je smijenjen biva profesionalno angažovan od strane jednog režima čija je matrica ista onom Miloševićevom. I naravno, kada se radi o likovima totalitarne svijesti on svoje stavove mijenja za 180 stepeni. Iako je iz Hercegovine, postaje jedan od istaknutih Crnogoraca - Dukljana, koji čini sve da napravi veću štetu (Crnoj Gori ne treba vojska, i sl.).

Želim samo da obavijestim čitaoce NIN-a da ne budu iznenađeni ovakvim stavovima plaćenika poslednjeg totalitarnog režima u Evropi, oni ipak treba krvavo da zarade svoju apanažu, stanove i sredstva za školovanje svoje djece u inostranstvu.

Na kraju, nadam se da će NIN ubuduće više pažnje posvećivati situaciji u Crnoj Gori, jer i na ovom prostoru ima značajan broj čitalaca. Na taj način NIN će pomoći raskrinkavanju kriminalne strukture koja se nalazi na vlasti u Crnoj Gori i doprinijeti razvoju demokratije u manjem dijelu ove države.

Radoslav Ralević, Berane