Arhiva

Čudo od dece

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Ni po jada ne bi bilo da su deca komunizma samo potiskivala grehe predaka. Treća generacija te prefrigane dece je prebacila kompletnu krivicu svojih predaka na ljude koji sa njihovom silom i obešću nisu imali nikakve veze.

Nesrećni provincijski lekari, srednjoškolski profesori i ini koji su poverovali u demokratiju na srpski način i pomislili da je sasvim svejedno u koju će partiju ući, 90-ih su preko noći, ulaskom u jednu ndash; potom omraženu, postali crvena banda, jer su perfidna deca znala da narod, koji ništa ne pamti i ni o čemu ne razmišlja, mora na nekome da iskali bes nagomilan njihovom i vladavinom njihove prethodne dve generacije, a od onih, koji su oni a i vlast tako bezočno žrtvovali i obrukali, boljih nije bilo. Izlazili su narodni predstavnici razočarani i uplašeni kroz vrata za poslugu restorana Narodne skupštine, jer je u masu koja je na glavnom ulazu urlala: lopovi i bando crvena, iz svojih razloga, jedino izlazio Scaron;ešelj, kao i onda sa pištoljem u ruci.

Tako su deca sa Dedinja slala studentima ndash; srpskoj pameti ndash; kod Terazijske česme topla peciva i sokove da izdrže u rušenju poslednjeg bastiona komunizma u Evropi, dok su istovremeno Miloševićeve komšije sa Dedinjapisale peticiju da se on iseli, jer ih je bilo sramota da im on bude komšija, njima ne manjim uzurpatorima i otimačima tuđe imovine.

Tako su se na istoj strani 2000. našli ravnogorci i Dražin tužilac.

Dragan Vidaković,

Prilike