Arhiva

Američki san ministra vojnog

S. Ikonić | 20. septembar 2023 | 01:00
Američki san ministra vojnog

Foto Vesna Lalić

Stranačke kolege ističu da ga je u MO, još dok je ministar odbrane bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, doveo kum Aleksandar Nikolić, poznatiji kao foto Toni, koji je u MO bio prvi sekretar. Đorđević to kumstvo sada ne ističe pošto je Nikolić razrešen i pao u nemilost. Pričaju da su se obojica bavila takozvanim pozadinskim aktivnostima: nabavke za vojsku, radna odela, struja...

Đorđević u MO nije gubio vreme. Završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane, a trenutno privodi kraju doktorske studije. U biografiji stoji da je završio master studije na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, što je, kako saznaju mediji, jedan od fakulteta Univerziteta Megatrend. Pored navoda da je stekao više uglednih profesionalnih sertifikata, njegov si-vi je obogaćen i nagradom Mihailo Petrović Alas, koja se dodeljuje osnovcima i srednjoškolcima. Ništa čudno. I oko stručne spreme njegovog prethodnika Bratislava Gašića zvanog Bata Santos bilo je spekulacija da je srednjoškolac i keramičar, što je Gašić demantovao.

Naravno, dok nekome ne smrkne, drugome ne svane, pa i Đorđević treba da zahvali smeni svog šefa zbog lascivnog ispada prema jednoj novinarki. U stranci tvrde da je Đorđević, u stvari, Gašićev izbor. Vučić mu je navodno udovoljio, ali i poslao poruku preko vladinog saopštenja da će Đorđević biti kratkopotezni ministar, samo do izbora nove vlade.