Arhiva

Moćna sila protiv premijera

V. Didanović | 20. septembar 2023 | 01:00
Moćna sila protiv premijera
Strašna se sila ostrvila na mandatara Aleksandra Vučića, ali ne zna na šta se namerila: onako borben i neustrašiv, najvredniji čovek u Srbiji potrudio se (opet) da pred milionskim TV auditorijumom raskrinka te mračnjake i stane im na crtu - javnom pojedinačnom prozivkom i ostavljanjem na milost i nemilost što organizovanim, što inokosnim siledžijama i huliganima. Možda čak i onima sa kojima sam, kako reče, nema snage da se obračuna.
U poslednjem Vučićevom nastupu na tapetu su, između ostalih, bili onaj (ili beše neki) Čičak, onaj Georgiev i onaj Jokanović. Za neupućene, reč je o Zoranu Čičku, Slobodanu (a ne Vladi) Georgievu i Žarku Jokanoviću.
Osim kritičkog odnosa prema aktuelnoj vlasti, koji, uostalom, odlikuje dobar deo Vučiću omražene elite, nekadašnjeg političara (Čičak), današnjeg novinara (Georgiev) i današnjeg pisca (Jokanović) povezuje marljiva aktivnost na društvenoj mreži Tviter.
Valja znati kakva je to sila od koje radoholični premijer, izgleda, teško spava i ona tri-četiri sata koja otkine od dnevnih obaveza. U utorak 31. maja Čičak je imao tačno 8.415, Georgiev okvirno 13.800 a Jokanović 4.446 pratilaca. Sve ukupno, kad ne bi bilo reči o znatnom broju zajedničkih pratilaca, i kad na spisku ne bi bilo i mnoštvo naprednjačkih botova i radoznalaca po zadatku, što je nemoguće strašna vojska od nešto više od 26.000 pratilaca!
Jokanovićev najpopularniji tvit poslednjih dana imao je 214 lajkova i bio je kratak: Niko protiv. Niko uzdržan. Niko normalan (mada mu na dušu idu i tekstovi u Blicu, potpisani pseudonimom poslušni građanin Srba).
Čičak se proslavio sa: Ko hoće da bude opozicija ovoj vlasti, neka zaboravi na miran život, normalan posao, fer pravila igre. To je cena koja mora da se plati (157 lajkova).
Georgiev je stihoklepao: More Andrej ne gaz Savamalu, more hipsteri ne gazte oranje, čime je zaslužio 101 lajk.
I neka neko sad kaže da to nije strašno i da premijeru ne treba pomoći!?