Arhiva

Žalbe i reklamacije

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00
Žalbe i reklamacije


Nije poznato da li se neki od građana tokom petominutnog razgovora sa Aleksandrom Vučićem požalio na to što institucije ne rade, pa je morao da potegne put da bi problem izložio lično premijeru, pa makar i tehničkom. Ako nije, trebalo je, jer zašto na premijerova pleća bacati još i taj teret da se bavi pojedinačnim problemima građana, kao da nema dovoljno državničkih poslova i obaveza?

Čekajte... on je sve to sam organizovao? E, pa vi građani ste stvarno... pa naravno da je morao da organizuje kad stalno nešto kukate! Te Ko je srušio Savamaaaaalu, te Ne sviđa nam se odnos prema meeeeedijima, te A za koga je Mali kupovao one stanoveeeee... Samo zapitkujete neke gluposti, a institucije ćute i onda premijer, šta će, mora sam da se uhvati ukoštac sa problemima.

Kako mislite nisu pričali o tome? Samo obični problemi, međe, legalizacije objekata i slično...?
To nam onda i nije baš najjasnije. Šta premijer ima sa tim? Šta on uopšte uradi nakon što sasluša građanina sa njegovim problemima?
Halo, je l to katastar?
Jeste, šta oćeš?
Premijer ovde. Dobro, tehnički premijer.

O, vi ste gospodine Vučiću, izvinite, nismo vam prepoznali glas, malo ste promukli, izvinite, molim vas, šta možemo da učinimo za vas?
Za mene ništa, ja imam sve što mi treba, dobio na izborima, hehehe. Ali ima jedan Mikan Đurić iz Vražogrnaca, danas je bio kod mene, kaže čovek da ne može da uknjiži jedan balkončić od 50 kvadrata koji je dogradio na garsonjericu od 20, pa ako biste mogli to da sredite bio bih vam zahvalan.
Gospodine premijeru, naravno, sredićemo sve, ali mora da čeka da dođe na red, da ispoštujemo procedu...

Ma pustite procedure, kšššššš, tššššš, huuuuuu... čekajte, prekida se nešto... imam neki stari mobilni, pa povremeno gubi signal... hoću da kažem, nemojte se držati procedura ko pijani plota, sad je bio čovek kod mene, molim vas završite mu to.
Ali gospodine premijeru, izvinite što vam protivurečimo, kako ćemo preko reda, buniće se drugi...
Niko ne mora da zna, samo vi to završite, jer ako mi se Mikan još jednom bude pojavio u pola šest ujutru da mi do sedam priča o balkonu sa gipsanim labudovima, vi ćete da mi platite!
Shvatamo, gospodine prem...
Tu-tuuu, tu-tuuu, tu-tuuu.

Problem rešen. Mada, budimo realni, ako bi premijer ovako intervenisao za svaki pojedinačni slučaj, samo bi visio na telefonu i izgubio silno vreme koje bi mogao da iskoristi za nešto mnogo važnije, za podizanje BDP-a, recimo, ili za bilateralne posete drugim zemljama ili za formiranje vlade... auh. Pa šta ako on baš zbog toga još nije formirao vladu? A šta je sa ekspozeom, šta ako ni ekspoze ne stiže da piše? Pa je l vidite, građani, šta mu radite? A posle ćete da dođete u Nemanjinu i da kukate kako nemamo vladu?! A kako da je imamo kad ne date čoveku da je formira?!
Još će premijer na kraju biti prinuđen da preuzme na sebe i sve nadležnosti vlade i da radi posao svih ministara. Citiraćemo samo jednog našeg poznatog doktora: Je l to želite?! Je l to želite?!