Arhiva

Saradnje sa SNS nema i neće je biti

N. Tomić | 20. septembar 2023 | 01:00
Saradnje sa SNS nema i neće je biti

Foto Oliver Bunić

Da li je tačno da vam je letos iz Ambasade SAD sugerisano da bi najbolje rešenje za Srbiju bilo da posle narednih izbora DS i SNS naprave zajedničku proevropsku vladu?


Nije tačno. Nikada mi ni kao ministru, a ni sada kao predsedniku DS, niko od stranih predstavnika nije nešto sugerisao. To svi vrlo dobro znaju i to nikada ne bih dozvolio. Istina je da su predstavnici različitih ambasada i institucija konstatovali jačanja desnice u Evropi i u Srbiji. Kurs naše stranke ostaje isti. Srž naše stranke je vrednosni sistem koji će se uvek suprotstavljati nacionalizmu, dok je naša politika dovođenje Evrope u Srbiju u vrednosnom smislu i u vezi s pitanjem životnog standarda.

Da li je tu poruku nedavno prenosio šef IO DS Radoslav Milojičić Kena pojedinim lokalnim odborima stranke?

Nije. Naša politika i o tom pitanju kristalno je jasna saradnje sa SNS nema, ne može i neće je biti. Reč je o stranci koja se verbalno i fizički obračunava sa našim lokalnim funkcionerima. O tome svedoči i primer da je u nedelju Izvršni odbor raspustio odbor u Kragujevcu zbog podrške lokalnoj vlasti SNS.

Postoji li ikakva mogućnost da DS posle narednih parlamentarnih izbora uđe u vladu sa SNS ili uspostavi neki drugi oblik saradnje?

Sa SNS nemamo zajedničke vrednosti. Reč je o vlasti koja je za četiri godine građane Srbije bacila na kolena, dok je naš cilj da poboljšamo standard građana i stavimo život na prvo mesto.