Arhiva

SDP protiv Davinića

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Socijaldemokratska partija će preko svog poslanika u Skupštini SCG Bore Kuzmanovića pokrenuti pitanje odgovornosti ministra odbrane Prvoslava Davinića. Član predsedništva SDP-a Meho Omerović kaže da je Davinićeva smena najmanje što mora da se uradi u ovakvoj situaciji.

- U poslednja tri meseca u vojsci je život izgubilo pet mladih ljudi. Zatim, tu je i onaj nepotrebni incident sa albanskim dečakom na granici. Takođe, smatramo da je vreme da se otvori jedna šira i ozbiljnija rasprava o stanju u vojsci, o standardu, o nedostacima hrane, lekova, goriva...O reformi od koje je ostala samo reč. Najodgovornija politička ličnost za ovo mora da odgovara. Jer, nije posao Prvoslava Davinića samo da prodaje vojnu imovinu.

Omerović kaže da je svestan da u ovom trenutku njegova stranka nema snagu da smeni ministra odbrane ali da očekuje podršku svih stranaka koje sve vreme govore o teškom položaju vojske, uključujući i one iz Crne Gore. Funkcioner SDP-a kaže da je nebitno to što je i on na mesto poslanika izabran na listi stranke čiji je član i Davinić (G17 plus), jer “pitanje vojske nije stranačko, već državno pitanje najvišeg ranga”.