Arhiva

Urednik na udaru

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Doskorašnji zamenik glavnog urednika dnevnog lista „Kurir” Svetomir Marjanović saopštio je da je u petak uveče pokušan napad na njega ispred zgrade u kojoj odnedavno živi.

„Te večeri, oko pola jedanaest, pozvao me je čovek na interfon i upitao da li vozim beli 'fijat karavan' kome je razbijena šoferšajbna. Navodno je stigla i policija. Sišao sam dole i na dvadesetak metara od ulaza video da nema policije i da je auto neoštećen. Video sam i dva lika, obučena kao klasični batinaši, od kojih je jedan rekao u motorolu – čekamo ga da siđe. Gledao sam se sa jednim od njih nekoliko sekundi, a zatim utrčao u ulaz i popeo se u stan. Pozvao sam policiju, koja je stigla nakon desetak minuta”, rekao je Marjanović za NIN.

Svetomir Marjanović je deo uredničke ekipe „Kurira” koja je nakon sukoba sa vlasnikom Radisavom Rodićem osnovala novi list koji će u narednom periodu izlaziti pod nazivom „Press” (ukoliko se redakcija ne izbori za ime „Dnevni kurir”, koji je sudskom odlukom zabranjen). Navedeni “fijat” je službeno vozilo firme u vlasništvu Rodića, a Marjanović je nakon incidenta vratio automobil. Marjanović, međutim, ne može da dovede osnivanje novog lista u vezu sa ovim događajem.

„Zaista, ne mogu nikog da optužim, jer nemam nikakve dokaze. Iako se dovoljno dugo bavim novinarstvom, nikad nisam imao ovakve probleme. Činjenica stoji da su znali koji auto vozim, kao i gde živim, iako smo se nedavno doselili.”