Arhiva

Jun će biti “vreo”

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Vuku Draškoviću sam 1997. rekao da mu metak ništa ne može, samo da ne putuje sa ženom u istom prevoznom sredstvu”, kaže astrolog Božidar Popović. Borisu Tadiću je predvideo da će postati predsednik Srbije, a za Vojislava Koštunicu da neće.

“Astrološke prognoze su nebrojeno puta dokazale svoju tačnost”, ističe magistar astrologije Zlatko Zlatković.

Ulazimo u 2006. godinu sa velikim brojem otvorenih pitanja. U kojoj ćemo državi da živimo, kada će izbori, šta će biti sa Kosovom, kada ćemo u Evropsku uniju, hoće li nas napasti ptičji grip, šta ćemo uraditi na svetskom prvenstvu u fudbalu... Kakve odgovore krije pogled prema nebu?

“Zvezde kažu da nekog napretka mora da ima. Ali, dok nam je dvoglavog orla, mira za Srbiju neće biti. To je paganski simbol, koji nosi prokletstvo Rima”, kaže Popović. Po njegovim tumačenjima, naredni period će biti izuzetno povoljan za Tomislava Nikolića i Bogoljuba Karića.

Uspeh radikalima predviđa i Zlatko Zlatković, objašnjavajući to podrškom Saturna konzervativnim snagama u Srbiji(!?). „Wihova pobeda na sledećim izborima koji će biti zakazani za proleće je skoro izvesna. Međutim, s obzirom da ih Zapad neće lako prihvatiti, radikali će morati da traže kompromis sa strankama drugačije orijentacije.”

Najgore vreme za Srbiju je prošlo. Problemi, koji su u Srbiji počeli 1988. godine, završiće se tek 2017, ali oružanih sukoba više neće biti, tvrdi Zlatko Zlatković.

Pitanjima na koji način će raspored planeta uticati na politička dešavanja u narednoj godini, bavio se i astrolog Predrag Petković, mada ističe da je politički horoskop „najnezanimljiviji, jer se uvek nešto isto ponavlja”.

Po njemu, Crna Gora ostaje u zajedničkoj državi sa Srbijom, ali otvara se velika mogućnost za sukobe u Vojvodini. „Poslednjih nekoliko meseci položaj planeta označava da već postoje određeni planovi za podizanje tenzija u severnoj pokrajini. Isto tako, 2006. i 2007. su opasne godine za Kosovo. Na širem području Balkana očekuju se sukobi Albanaca sa Makedoncima i Grcima.”

Zlatko Zlatković ne vidi da će u narednih godinu dana biti rešeno pitanje o konačnom statusu Kosova.

“Jun će biti vreo, a tada će EU (kojom vlada planeta Mars kao i Albancima), ponuditi rešenje koje Albanci neće hteti da prihvate. Organizovaće opštu pobunu, i zato će naša vlast, EU i predstavnici Albanaca, morati da budu veoma oprezni kako bi sprečili da se bure baruta na Balkanu opet zapali.”

Među političare kojima će zvezde biti naklonjene, prema Predragu Petkoviću, spada i predsednik Tadić. „Wemu lično predstoji period prosperiteta, ali, nažalost, ništa značajnije neće uraditi. Sa druge strane, njegovu stranku očekuju brojni skandali, koji će uticati na pad poverenja, što se isto može reći za aktuelnu vladu.”

Da li uz pomoć japanske filozofije ili ne, Bogoljubu Kariću (dupli Jarac) godina 2006. biće godina uspeha. „Srbija je Kariću izuzetno dobro područje za uspeh na svim poljima. Posebno u periodu jesen 2005 – jesen 2006. godine. Međutim, za njega je veoma opasno da dođe na politički položaj”, kaže Petković. Tvrdoglavi i uporni Jarac ipak neće odstupiti. I pored mogućih pretnji i opasnosti kojima će se izložiti, učiniće sve ne bi li zauzeo svoje mesto u politici.

Tomi Nikoliću sledi dobar period, premda će biti napadan, najmanje će biti upetljan u afere.

Za ekonomsku situaciju u zemlji Zlatković kaže „da će se odvijati sporo, ali da nećemo tavoriti. Naš standard će se ipak postepeno poboljšavati.” Ipak, u vladi ne bi smeli da se opuštaju. Socijalno nezadovoljstvo će jačati, i dogodiće se ono na šta su do sada upozoravali sindikati. Već početkom godine u Srbiji počinje serija štrajkova. Ministri će moći da odmore samo od kraja juna do septembra, kada se ne očekuju ovakvi potresi.

Po Predragu Popoviću, zvezde su bile naklonjene do kraja 2005. godine ministru finansija Mlađanu Dinkiću. Međutim, raspored planeta u 2006, kaže da mu predstoji nestabilan period, koji će biti ispraćen brojnim malverzacijama i inflacijom, zbog čega bi za Srbiju bilo najbolje da neko drugi dođe na njegovo mesto.

“EU i NATO horoskopski ne odgovaraju Srbiji. Zapad će, naravno, nastaviti da nas pritiska jer ćemo stalno zanemarivati njihove zahteve. Karayić i Mladić još duži period neće biti na optuženičkoj klupi”, kaže Zlatković.

Zlatković još ističe da na severu zemlje postoji opasnost od poplava u proleće i u jesen, dok će na jugu biti manjih potresa tla bez ljudskih žrtava. Na jugu Srbije, tokom marta i aprila, moguće je širenje nekih zaraznih bolesti, što će na kraju biti uspešno suzbijeno. Obolelih od ptičijeg gripa kod nas neće biti.

Jasminka Holclajtner ističe da datum i sat na koji je “zaživela” SCG ukazuje na mnoge poteškoće, jer su se planete rasporedile na taj dan tako da se ne zna kome će biti teže, narodu ili vlasti. Loše postavljene planete govore o padu nataliteta i lošem položaju žena.

“Iz svakog horoskopa se može izvući neki zaključak, pa tako i horoskop SCG ukazuje da je najbolja deviza za opstanak pojedinca – ‘u se i u svoje kljuse’.”

“Sledeća godina je naporna za sve, dobro će proći bankari, turističke agencije, farmaceutska industrija i industrija hrane. Ulaganje u poljoprivredu je najbolji potez koji bi država mogla da učini. Postoje sve šanse da se proslavimo preko filma ili umetnosti. Za dve do tri godine sve više žena će uzeti učešće u politici, da pokrenu trend većeg učešća žena u društvu. To će se nametnuti kao neminovnost jer će sve više žena i mladih patiti od depresije, alkoholizma, psihičkih smetnji. Muškarci će takođe biti apatični i skloni alkoholu i bez neke veće inicijative da uzmu učešća u politici, osim onih koji su u njoj već prisutni.”

Veljko Miladinović