Arhiva

Sportska mafija

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Nikola Simić, komentator “Sportskog žurnala”, objavio je knjigu “Sam protiv fudbalske mafije”. On za NIN kaže:

- U poslednje vreme mnogo se govori o sportskoj mafiji, objavljuju se razne knjige, ali niko ništa ne preduzima. Mislim tu pre svega na državu, odnosno aktuelnu vladu. Međutim, može se postaviti pitanje da li je termin sportska mafija prenaglašen ili odgovara našoj stvarnosti. Pre svega mislim da sportska mafija u nas ima sve elemente organizovane kriminalne organizacije koja je, nažalost, povezana sa nekim ljudima iz vrhova vlasti. Dovoljno je, primera radi, pratiti tokove novca pa videti da sportska mafija uživa veliku podršku političkog establišmenta.

Sasvim je suprotno u Evropi gde se jedan Bler, Berluskoni ili Putin, oštro bore protiv negativnosti u sportu.

Utoliko je čudnije da je srpska vlast do te mere ravnodušna kada i vrapci na grani znaju da nam sport pada sve niže i niže i da nam je budućnost crna da crnja ne može biti.

Sve ove publikacije koje govore o sportskoj, odnosno fudbalskoj mafiji, ili će legalizovati fudbalsko podzemlje, ili će biti snažan signal da srpska vlada na dnevni red postavi i pitanje kriminala u sportu. Preko sporta fudbalska mafija je pokrala preko tri milijarde evra, i nikom ništa. Pojela maca...