Arhiva

Ko je stvarno lud?

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Ko je stvarno lud?

Nema mira bez velike Albanije! Ovo je rečenica na naslovnoj strani NIN-a, koju je izgovorio politički sekretar ANA (Albanske nacionalne armije) Idajet Bećiri. Sjajno je to što se uredništvo NIN-a izborilo da nam dâ “odlično” štivo pred sami razgovor političkih predstavnika Srbije i kosmetskih Albanaca u Beču, uz neizbežno prisustvo relevantnih predstavnika međunarodne zajednice, a sve zarad dogovora o spornim pitanjima između Republike Srbije i pokrajine Kosovo i Metohija.

Zašto je dobro što je ovaj intervju izašao sada? Iako smo za sve te teze gospodina Bećirija znali poodavno, ali uzalud kada ni sada ni tada nismo znali da to iskoristimo u pozitivne svrhe za našu državu...

Sada imamo crno na belo, izjave ovog političkog aktiviste koji je visoki funkcioner ANA. Bećiri pripoveda da mira neće nikada biti bez realizacije projekta velike Albanije! A to u slobodnom prevodu znači: rat, pogibije, razaranja i opšta pometnja u regionu. Ako međunarodna zajednica i dalje ostane nema, i ogluši se o ovakve izjave, možemo da zaključimo samo jedno: albanski narko-lobi je duboko prodro u najviše institucije međunarodne zajednice, i njima definitivno nije u interesu mir na našim prostorima već mešetarenje i trgovina životima.

Prethodne posete dokonih i honorarnih lobista Bila Klintona, Vilijema Vokera, Ričarda Holbruka, Bernara Kušnera, jesu samo nastavak stare priče. Možemo zamisliti kako bi cela međunarodna zajednica skočila u roku od dvadeset četiri časa na noge, kada bi kojim slučajem neki srpski radikalni politički vođa rekao isto ono šta i sekretar ANA, ali u srpskoj verziji: na Balkanu neće biti mira dok velika Srbija ne dobije svoje!

Milutin Mlađenović,
Beograd